Ειδήσεις

Νέα σημαντικά βήματα για το Σχέδιο Ασκληπιός


Νέα σημαντικά βήματα για το «Σχέδιο Ασκληπιός» του Δήμου Τρικκαίων. Μαζί με τη μελέτη που κατατίθεται άμεσα στο Λίντερ για χρηματοδότηση, προχωρά και η επαφή σε επίπεδο κοσμετολογίας. Το πρωί της Τετάρτης 11 Οκτωβρίου 2017 ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υποδέχθηκε και ξενάγησε τον ιδρυτή της Apivita κ. Νίκο Κουτσιανά στο Πρίνος της Δ.Ε. Κόζιακα. Εκεί, δηλαδή, όπου ετοιμάζεται ο χώρος λειτουργίας του «Σχεδίου Ασκληπιός», δίπλα από τα ριζά του Κόζιακα, στο τέως Δημαρχείο της περιοχής. Ο ιδρυτής της πρωτοπόρας εταιρείας φυσικών καλλυντικών στη χώρα, έχοντας ήδη συναντηθεί με τον κ. Παπαστεργίου προ τριμήνου στην Αθήνα, επισκέφθηκε τα Τρίκαλα. Θέλησε να δει από κοντά τα όσα ετοιμάζονται για τη χρήση φαρμακευτικών φυτών και βοτάνων, «όπως στα χρόνια του Ασκληπιού». Μια ενέργεια που προωθεί ο Δήμος Τρικκαίων με συντονισμένες κινήσεις, όπως
Ο κ. Παπαστεργίου επισκέφθηκε επίσης με τον κ. Κουτσιανά τα χωριά Γοργογύρι και Διαλεχτό (μαζί με την αντιδήμαρχο κ. Ελένη Πούλιου), για να υπάρχει άμεση εποπτεία πιθανών εκτάσεων που θα καλλιεργηθούν από αγρότες για να παράγουν τα βότανα του Ασκληπιού. Ο κ. Κουτσιανάς, μεταφέροντας την εμπειρία του, τόνισε ότι είναι σημαντικό να υπάρχει πρώτα η καταγραφή των αναγκών της αγοράς, ώστε στη συνέχεια α διαμορφωθεί αναλόγως το δίκτυο παραγωγής και το δίκτυο πωλήσεων. Αυτή η εμπειρία συνταιριάζει με τη διάθεση του Δήμου, ο οποίος υλοποιεί το πρωτοπόρο εγχείρημα για δημιουργία ενός «Ψηφιακού Ασκληπιείου», δίπλα από το «Μονοπάτι του Ασκληπιού» με τα γεωργικά clusters να ενισχύουν την τοπική γεωργική παραγωγή για νέους αγρότες.
Οι συζητήσεις συνεχίζονται, καθώς το εγχείρημα αποτελεί πρωτοποριακή εφαρμογή στη χώρα ποικίλλων δράσεων για την αναβίωση των θεραπειών του πρώτου γιατορύ της ανθρωπότητας.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών δισκίων
Επόμενο άρθρο Συμμετοχή του 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων σε Erasmus+ στην Ισλανδία