Νέα πρόταση για την πόλη των Τρικάλων


Πρόταση εμπόρων για ημιπεζοδρόμηση της 28ης Οκτωβρίου που θα αλλάξει την εικόνα της πόλης και θα οδηγήσει στην ραγδαία ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως λέει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων, ο πρώτος που κατέθεσε κιόλας μια πρόταση για ένα… άλλο ιστορικό εμπορικό κέντρο, Χρήστος Καλέας «αυτό που θα μπορούσε να γίνει για να αναβαθμιστεί πραγματικά το κέντρο των Τρικάλων είναι να γίνει είτε πεζοδρόμηση από την κεντρική πλατεία έως τα Δικαστήρια, είτε να μεγαλώσουν κατά ενάμισι-δυο μέτρα τα ήδη υπάρχοντα πεζοδρόμια αφήνοντας ουσιαστικά από μια λωρίδα κίνησης σε κάθε κατεύθυνση για τα αυτοκίνητα.

Θα αποφευχθεί έτσι το κυκλοφοριακό κομφούζιο που παρατηρείται με την παράλληλη λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ενώ τα καταστήματα θα αναβαθμιστούν καθώς οι Τρικαλινοί και οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατάνε άνετα στα πεζοδρόμια. Σημειώνω πως θα δημιουργηθεί παράλληλα ένας νέος χώρος αναψυχής στην πόλη καθώς τη δροσιά που παρέχουν αυτά τα αιωνόβια δέντρα του δρόμου δύσκολα τη βρίσκεις αλλού μέσα στην πόλη». Καλή πρόταση που θα μπορούσε να αλλάξει ολοκληρωτικά το κέντρο των Τρικάλων…

www.trikalavoice.gr

Προηγούμενο άρθρο Στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ο Κ. Σκρέκας
Επόμενο άρθρο Βραδινή βόλτα με ποδήλατα την ερχόμενη Πέμπτη