Πρωτοσέλιδο

Νέα πισίνα αποκτούν τα Τρίκαλα στο Δημοτικό Κολυμβητήριο


Με ενέργειες του Δήμου Τρικκαίων, η ανοιχτή εξωτερική πισίνα του κολυμβητηρίου, πλέον θα είναι λειτουργική και θα χρησιμοποιείται ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών. Από τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2017, ξεκίνησαν οι εργασίες τοποθέτησης προσωρινού προστατευτικού καλύμματος. Στη συνέχεια γίνονται εργασίες για τα πλακάκια, μέρος των οποίων αντικαθίσταται, για να γίνουν οι πρόσθετες εργασίες για το εσωτερικό της πισίνας. Ακολουθούν οι εργασίες για τη θέρμανσή της, τόσο στο νερό, όσο και σε όλον τον χώρο, καθώς και η διαμόρφωση του χώρου εισόδου απ’ ευθείας στα ντους.
Ταυτοχρόνως  ο Δήμος Τρικκαίων δρομολογεί την οριστική και μόνιμη λύση για μια σκεπαστή πισίνα, με διαγωνισμό για την τοποθέτηση ειδικής κατασκευής (τύπου «μπαλόνι»).
Οι εργασίες, που αναμένεται να ολοκληρωθούν σύντομα, ουσιαστικά δημιουργούν μια ακόμη πισίνα που θα μπορεί να χρησιμοποιείται και εκτός θερινής περιόδου. Μέχρι τώρα, η πισίνα αυτή χρησιμοποιούταν από τον Ιούνιο και μετά, ενώ για τουλάχιστον 8 μήνες παρέμενε ανεκμετάλλευτη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και τη συνεχή ανάγκη για συντήρηση των εγκαταστάσεων, όπως συνέβη μετά την πρόσφατη κακοκαιρία. Αυτή η συντήρηση εκτιμάται ότι στο μέλλον θα γίνεται με λιγότερα χρήματα.
Πλέον, με την ειδική αυτή κατασκευή, ο χώρος της εξωτερικής πισίνας:
– θερμαίνεται ολόκληρος
– θερμαίνεται και απολυμαίνεται το νερό της
– δημιουργείται ειδική, σκεπαστή δίοδος, για μετάβαση των αθλουμένων κατευθείαν στα ντους
– γίνονται εργασίες στα πλακάκια του εσωτερικού της και όπου αλλού χρειάζεται.
Η πισίνα θα είναι έτοιμη μόλις ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες. Αμεσα θα τη χρησιμοποιήσουν οι εκατοντάδες μαθητές της Γ τάξης των Δημοτικών Σχολείων, που μετέχουν στο πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας για την «Εκμάθηση Κολύμβησης».
Με τον τρόπο αυτόν, αποσυμφορείται η πισίνα τις πρωινές ώρες και θα μπορούν να τη χρησιμοποιούν ελεύθερα και οι δεκάδες σπουδαστές της ΣΕΦΑΑ.
Ετσι, πλέον, στις δύο πισίνες θα επανακαθοριστεί το πρόγραμμα χρήσης τους από:
– τα σωματεία κολύμβησης,
-το κοινό
– τους μαθητές που μετέχουν στα ΚΔΑΠ του Δήμου Τρικκαίων και στα ειδικά προγράμματα άθλησης που υλοποιούνται ήδη κατά τις απογευματινές ώρες
– τους φοιτητές της ΣΕΦΑΑ
– τους σπουδαστές της ΣΜΥ.
Ακριβείς ανακοινώσεις για τις ώρες λειτουργίας για κάθε κατηγοριών αθλουμένων, θα γίνουν αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι σχετικές εργασίες.
Ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου υπενθύμισε ότι αυτή η δέσμευση του Δήμου υλοποιήθηκε τάχιστα, καθώς «μέλημα ήταν και παραμένει η έμφαση στην άθληση» και οι βελτιώσεις στον τομέα της κολύμβησης, σε έναν Δήμο μακριά από τη θάλασσα.
Δεν είναι τυχαίο, τόνισε, το ότι «με σχεδόν 400.000 ευρώ υλοποιείται η πλήρης αναμόρφωση του κολυμβητηρίου, ενώ δόθηκαν χρήματα και για το βοηθητικό γήπεδο και για τα γήπεδα σε Κηπάκι και Πύργο. Επίσης, συνεχίζουμε εργασίες σε όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις και επιδιώκουμε, ο Δήμος μας να είναι πλήρης από πλευράς υποδομών, τόσο για τους πολίτες, όσο και για τους αθλητές».

 

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Κοντά στη σχολική κοινότητα ο Δήμος Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο ΣΙΝΕΑΚ: Μπάτε Σκύλοι Αλέστε