Ειδήσεις

Μουσική – εκπαιδευτική εκδρομή για το Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων


Μια μοναδική συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης «MOYSA», είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν σπουδαστές/τριες  του Δημοτικού Ωδείου & μέλη της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Τρικκαίων. Η συναυλία δόθηκε στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2024, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Μουσικότροπο».

Την ορχήστρα διηύθυνε ο διακεκριμένος μαέστρος Μιχάλης Τραχαλιός και σολίστ της βραδιάς ήταν η φλαουτίστρια Κυβέλη Μαθιουδάκη από το Ρέθυμνο Κρήτης και ο Λαρισαίος ταλαντούχος πιανίστας Έκτορας Καράτζιος – Παπαϊωάννου. Το ακροατήριο απόλαυσε τη Σουίτα αρ. 2 σε σι ύφεση ελάσσονα (BWV 1067) του J. S. Bach για φλάουτο και ορχήστρα όπως επίσης τη Σερενάτα Εγχόρδων αρ. 13 “Μία μικρή νυχτερινή μουσική” σε Σολ μείζονα & το Κοντσέρτο για Πιάνο και Ορχήστρα σε ρε Ελασσόνα (Κ 466) του W.A. Mozart.

Η βραδιά άφησε τους σπουδαστές μαγεμένους από τις εκπληκτικές ερμηνείες των νεαρών μουσικών, δίνοντας ερεθίσματα και κίνητρα ώστε να συνεχίσουν με ενθουσιασμό το μουσικό τους ταξίδι.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση και συνεργασία Δημάρχου Τρικκαίων – Συλλόγου Αργιθεατών
Επόμενο άρθρο Συνάντηση προέδρου ΠΕΔ Θεσσαλίας - Φιλοπροοδευτικού Συλλόγου Μεσοχώρας