Ειδήσεις

Μοναδικές ερμηνείες στη θεατρική παράσταση του ΚΔΑΠ «ΟΜΟΝΟΙΑ» του Δ. Τρικκαίων


Το ΚΔΑΠ ΟΜΟΝΟΙΑ και η θεατρική του ομάδα «Μαγική πυξίδα» παρουσίασαν την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 στο Μουσείο Τσιτσάνη το πρωτότυπο σύγχρονο παραμύθι «Προσοχή! ο πρίγκιπας λερώνει». Τα παιδιά με τις μοναδικές εμφανίσεις και ερμηνείες τους έκλεψαν τις εντυπώσεις, έκαναν την κατάμεστη αίθουσα να διασκεδάσει και καταχειροκροτήθηκαν για τα εύστοχα κοινωνικά μηνύματα που μετέδωσαν στο κοινό.

Ένα παραμύθι γεμάτο με: «Πρίγκιπες και πριγκίπισσες που είναι και λίγο κακομαθημένοι, λασπωμένα ζωάκια με πολύ …μα πάρα πολύ «ανθρώπινα» στοιχεία στον χαρακτήρα τους, μεγάλοι που φέρονται σαν παιδάκια και «παιδιά» που ωριμάζουν».

Η ιστορία βασίζεται στο διάσημο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Ο πρίγκιπας χοιροβοσκός» και μιλάει για έναν πρίγκιπα, ο οποίος ντύνεται χοιροβοσκός για να κερδίσει την καρδιά της αλαζονικής πριγκίπισσας. (Το έργο είναι του Νίκου Κυπουργού σε ποιητικό κείμενο του Θωμά Μοσχόπουλου)

Την παράσταση επιμελήθηκε η θεατρολόγος του ΚΔΑΠ κ. Μαρία Μπλούτσου και όπως η ίδια τονίζει: «Το θεατρικό παιχνίδι δεν είναι μόνο η θεατρική παράσταση, είναι η ίδια η συμμετοχή τους στη μεταμόρφωση, τη μεταμφίεση, είναι η ανάγκη τους να μιμηθούν, να δράσουν, να παίξουν, να συνεργαστούν. Τα παιδιά καθημερινά θα υποδυθούν τους χαρακτήρες που βλέπουν, όταν διαβάζουν ένα παραμύθι, τους αρέσει να μιμούνται τις φωνές και τους χαρακτήρες των ηρώων. Να πλάθουν νέα σενάρια ή να προσθέτουν χαρακτήρες από την καθημερινότητά τους και τα παιχνίδια-αντικείμενα που έχουν. Το ΚΔΑΠ αποτελεί, ανάμεσα σε πολλά άλλα, και χώρο απόκτησης και συλλογής εμπειριών και συνάντησης των τεχνών».

Με την παρουσία τους τίμησαν την παράσταση γονείς – κηδεμόνες, παιδιά, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Νίκος Σακκάς, η πρόεδρος του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων Γεωργία Κοτρώνη και η προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας κ. Στ. Πελίγκου.

Από το γραφείο Τύπου

*Οι φωτογραφίες δημοσιεύονται με τα πρόσωπα των παιδιών με την έγκριση γονέων/κηδεμόνων

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση από τον Δ. Τρικκαίων για αιτήσεις σε δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς
Επόμενο άρθρο Υποψήφιοι και Εκλογικά Τμήματα στον Δήμο Τρικκαίων