Ειδήσεις

Μνήμες κυπριακής τραγωδίας σε παρουσίαση πεζογραφήματος


Η κυπριακή τραγωδία ως κυρίαρχο στοιχείο πεζογραφήματος, παρουσιάστηκε μέσα από τις σελίδες του βιβλίου «Τα παιδιά του λα(γ)ού», του κ. Νικόλαου Χριστοδούλου, το βράδυ της Κυριακής 24 Μαρτίου 2024, στο Μουσείο Τσιτσάνη. Η κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων φιλοξένησε τον διδάκτορα Γαλλικής Λογοτεχνίας και πολιτισμού, διευθυντή εξετάσεων του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, Πρόεδρο Ακαδημαϊκού Φοίνικα Γαλλίας στην Ελλάδα, ο οποίος αναφέρθηκε αναλυτικά στα όσα ο ίδιος αναφέρει και περιγράφει στο πεζογράφημα. Η εκδήλωση οργανώθηκε από τις κ. Σοφία Χειράκη, μέλος των Ακαδημαϊκών Φοινίκων και Αρετή Φάη, καθηγήτρια Γαλλικών, και τους φορείς Livre Ouvert και AMOPA, υπό την αιγίδα Περιφέρειας Θεσσαλίας – ΠΕ Τρικάλων, Δήμου Τρικκαίων – Μουσείου Τσιτσάνη.
Στην έναρξη της εκδήλωση, μαθητές/τριες του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων έπαιξαν οργανικά κομμάτια του Νίκου Χατζιδάκι υπό τη διεύθυνση του κ. Παναγιώτη Λιάκου και της κ. Ειρήνης Τσιρώνη.
Το βιογραφικό του συγγραφέα ανέγνωσε ο κ. Χρίστος Μοδέστου, πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Τρικάλων. την παρουσίαση του βιβλίου ανέλαβε η κ. Σοφία Χειράκη, ενώ αποσπάσματα ανέγνωσε η ηθοποιός κ. Φανή Σπανού.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε ομοίως με μουσική από τον κ. Ιωάννη Μπέη καθηγητή κλασικής κιθάρας του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων, στο τραγούδι την κ. Κωνσταντία Λάσκου μουσικολόγο, στο  πιάνο την κ. Θεανώ Χειράκη, εκπαιδευτικό, μουσικό, μουσικοθεραπεύτρια και στο σαντούρι τον μουσικό κ. Αποστόλη Καραδήμα.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Σακκάς στο «Πρώτο Θέμα»: Αποτροπή, πρόβλεψη και συνεργασία μετά τον Daniel
Επόμενο άρθρο Ο Δ. Σολωμός, η ψυχανάλυση και η λογοτεχνία σε σημαντική βιβλιοπαρουσίαση στο Μουσείο Τσιτσάνη