Ειδήσεις

Με χρηματοδότηση των Ελλήνων εφοπλιστών επισκευάζονται 4 πλημμυροπαθή σχολεία στον Δ. Τρικκαίων


Τέσσερα σχολεία του Δήμου Τρικκαίων επισκευάζονται μετά τις πλημμύρες με χρήματα από την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών. Πρόκειται για τα σχολεία 30ο Νηπιαγωγείο, Ειδικό Νηπιαγωγείο, Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Δημοτικό Σχολείο Μεγάλων Καλυβίων. Στα σχολεία φοιτούν συνολικά 128 μαθητές και μαθήτριες, οι οποίοι/ες επλήγησαν και στα διδακτήριά τους από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς συνυπέγραψε σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών και συγκεκριμένα, με την πρόεδρό της κ. Μελίνα Τραυλού και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» Αθανάσιο Γιάνναρη.

Ο Δήμος Τρικκαίων, όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Μιχάλης Λάππας, είχε ήδη συντάξει σχετικό έγγραφο για την ανάγκη χρηματοδότησης επισκευών σε σχολεία. Το έγγραφο προωθήθηκε αρμοδίως, προκειμένου να διατεθούν χρήματα.

Ευχαριστώντας την ΕΕΦ ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι το Μνημόνιο υπογράφτηκε «για τη χρηματοδότηση έργων αποκατάστασης σχολικών μονάδων στη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, περιοχές που επλήγησαν από τις πρόσφατες, πρωτόγνωρες πλημμύρες. Πρόκειται για μία ακόμη, σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικής ευθύνης, πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών».

Συνολικά διατίθενται 50 εκατ. ευρώ και τμήμα τους αρχικώς θα δοθεί, όπως τόνισε ο Υπουργός, σε «σχολικές μονάδες που χρήζουν εκτεταμένων εργασιών αποκατάστασης, βελτίωση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, ενεργειακή αναβάθμιση και ανακατασκευή του περιβάλλοντα χώρου, ώστε να καταστούν λειτουργικές, σύγχρονες και αναβαθμισμένες

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Επίσημη διάψευση από τον Μύλο των Ξωτικών για δήθεν συμπλοκή στον χώρο
Επόμενο άρθρο Από την ΠΟΦΕΚΟ τα πρώτα κάλαντα στον Δήμαρχο Τρικκαίων Νίκο Σακκά