Με το νομάρχη Τρικάλων συναντήθηκαν οι εργαζόμενοι της αγρογή


 Με το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη συναντήθηκαν την Πέμπτη 24-6-2010, οι συμβασιούχοι της ΑΓΡΟΓΗ και οι οποίοι με απόφαση της κυβέρνησης απειλούνται με απόλυση.

Οι ίδιοι στη συνάντησή τους με το Νομάρχη έκαναν λόγο για πολιτικές διώξεις, μιας και απολύονται μόνο όσοι είχαν προσληφθεί λίγο πριν τις εθνικές εκλογές.  Σε δηλώσεις τους διευκρίνισαν ότι η προκήρυξη των θέσεων είχε γίνει αρχές Αυγούστου, ενώ οι εθνικές εκλογές προκηρύχθηκαν τον Σεπτέμβριο.

«Ήρθαμε στον κ. Νομάρχη για να καταγγείλουμε την πρόθεση της κυβέρνησης να απολύσει 269 υπαλλήλους της ΑΓΡΟΓΗΣ. Η ΑΓΡΟΓΗ έφερε εις πέρας την ψηφιοποίηση η οποία έδωσε στους αγρότες χρήματα κάτι που δεν θα γινόταν σε διαφορετική περίπτωση».

Από την πλευρά του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:

« Θεωρούμε το δικαίωμα στην εργασία ιερό, θεωρούμε ότι οι εργαζόμενοι εφ’όσον προσλήφθηκαν νόμιμα και δεν έχει προκύψει κάτι σε βάρος της διαδικασίας πρόσληψης, τότε δικαιούνται να έχουν την ίδια μεταχείριση, ανεξαρτήτως του πότε προσλήφθηκαν.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να επανεξετάσει τη θέση της αν καταργεί έναν οργανισμό θα πρέπει να λάβει μέριμνα τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί και σε μια περίοδο έκρηξης της ανεργίας να πετάμε και άλλους ανθρώπους στο δρόμο είναι ότι χειρότερο για τον τόπο».

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Δημάρχου Τρικκαίων με εργαζομένους του Δήμου
Επόμενο άρθρο Ενημέρωση των Νομαρχιακών Υπαλλήλων για τη Μεταρρύθμιση