Ειδήσεις

Με σύμμαχο σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ΄ τα σχολεία


H Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ – Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, τον Δήμο Λαρισαίων-Δημοτική Πινακοθήκη και το Δίκτυο Πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού, στο πλαίσιο της 6ης Μαρτίου – Πανελλήνια Ημέρα κατά της σχολικής βίας και του εκφοβισμού – διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Με σύμμαχο σου τα βιβλία, διώξε τη βία απ΄ τα σχολεία» ανοιχτή στο κοινό, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου, ώρα 17.30 έως 20.00 στον χώρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα.

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί με αφορμή την αφίσα που ετοιμάζει κάθε χρόνο το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ με τίτλους βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας σχετικά με το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού και τα συνθήματα που έγραψαν συγγραφείς-μέλη για το θέμα “Βία-ανεκτικότητα” .

Εκατοντάδες μαθητές Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων από όλη της Θεσσαλία παρέα με τους εκπαιδευτικούς τους και συγγραφείς-μέλη του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ θα δημιουργήσουν εικόνες, θα μοιραστούν ιστορίες και θα ενώσουν τις φωνές τους ενάντια στη βία και τον εκφοβισμό.

Σας προσκαλούμε στην ενδιαφέρουσα αυτή εκδήλωση!

Προηγούμενο άρθρο Ενημέρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την γρίπη των πτηνών
Επόμενο άρθρο Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες