Ειδήσεις

Με ρεκόρ συμμετοχών ο 77ος Μαθηματικών Θαλής


Το πρωί Σαββάτου, για 77η χρονιά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) διοργάνωσε τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό με την επωνυμία “Θαλής”. Ο διαγωνισμός γίνεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας. Για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού στο νομό μας συστάθηκε υπεύθυνη τοπική επιτροπή από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Διοικούσα Επιτροπή του Παράρτηματος Ν. Τρικάλων της EME.

Όπως και τα προηγούμενα δυο χρόνια, έτσι και φέτος λειτούργησαν τρία εξεταστικά κέντρα στο νομό μας, που ήταν το 7ο γενικό λύκειο Τρικάλων, το γενικό λύκειο Καλαμπάκας και το γενικό λύκειο Φαρκαδόνας. Συνολικά συμμετείχαν 320 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων που είναι οπ μεγαλύτερος αριθμός από κάθε άλλη χρονιά.

Ο διαγωνισμός διήρκεσε 3 ώρες, από τις 9 πμ έως τις 12μ. Ο κάθε μαθητής κλήθηκε να απαντήσει σε τέσσερα ζητήματα πλήρους ανάπτυξης, ανάλογα με την τάξη του. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με τα Μαθηματικά πέρα από την καθημερινή σχολική διαδικασία. Στο 7ο λύκειο Τρικάλων παρευρέθηκε και ο σχολικός σύμβουλος μαθηματικών κ. Δ. Ντρίζος.

Κάθε χρόνο περίπου 15.000 μαθητές της χώρας μας συμμετέχουν σ’ αυτόν τον πρώτο μαθηματικό διαγωνισμό της σχολικής χρονιάς. Το 20% περίπου των μαθητών, που προκρίνονται από την πρώτη φάση, λαμβάνουν μέρος στη δεύτερη που είναι «Ο Ευκλείδης» η οποία θα διεξαχθεί στις 28 Ιανουαρίου. Στη συνέχεια οι διακριθέντες από τον «Ευκλείδη» θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο Αρχιμήδης» που θα γίνει στην Αθήνα, στις 4 Μαρτίου, προκειμένου να επιλεγούν οι δύο εξαμελής Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες.

Ο Στέλιος Αμπράζης, Πρόεδρος του Παραρτήματος Τρικάλων της ΕΜΕ, μας επισήμανε: «Σήμερα, 320 μαθητές του νομού μας προσήλθαν στα τρία εξεταστικά κέντρα και ασχολήθηκαν με μαθηματικά προβλήματα και ασκήσεις. Συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές. Τα οφέλη για τον καθένα μαθητή είναι πολλαπλά. Πιστεύω ότι και φέτος μαθητές μας θα εκπροσωπήσουν επάξια την περιοχή μας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Ευχαριστούμε τη Διευθύντρια Δ.Δ.Ε. Τρικάλων κα. Β. Κάκλα για τη συνεργασία, καθώς και τους σαρανταπέντε συναδέλφους μας Μαθηματικούς για την καθοριστική τους βοήθεια, ώστε όλα να κυλήσουν σήμερα ομαλά».

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση των Αγωνιστικών Κινήσεων Εκπαιδευτικών Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Νέα διανομή προϊόντων για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ