Ειδήσεις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση Πάσχα το Τερπνόν


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Μύλο του Ματσόπουλου την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 η πολιτιστική-λαογραφική εκδήλωση «Πάσχα το Τερπνόν» από την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και την Ιερά Μητρόπολη Τρίκκης και Σταγών. Παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστου Μιχαλάκη, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των πολιτικών αρχών, πλήθος κόσμου παρακολούθησε την αναπαράσταση των  θρησκευτικών και λατρευτικών εθίμων της περιόδου του Πάσχα από μέλη τριάντα και πλέον Πολιτιστικών Συλλόγων της Π.Ε. Τρικάλων υπό τους ήχους βυζαντινών ύμνων και δημοτικής παραδοσιακής μουσικής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος, αναφέρθηκε στον συμβολισμό της Ανάστασης και ευχαρίστησε την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την ανταπόκριση της στο κάλεσμα για συνεργασία, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης μετέφερε το μήνυμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού για τη σπουδαιότητα ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Στο πρόσωπο των Προέδρων και των Υπεύθυνων των Χορευτικών Τμημάτων των συλλόγων που συμμετείχαν, η Π.Ε. Τρικάλων ευχαριστεί θερμά όλα τα μέλη των συλλόγων για την άψογη συνεργασία και τη συμμετοχή τους με την οποία συνέβαλαν στην επιτυχία της ως άνω εκδήλωσης.

Τέλος ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση και που για ακόμη μία φορά στήριξε την προσπάθεια της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και της Περιφέρειας Θεσσαλίας για προβολή και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Περιφέρειας Θεσσαλίας

 

Προηγούμενο άρθρο 1ο Σεμινάριο στα πλαίσια του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Α.ΔΟ.ΑΠ.
Επόμενο άρθρο Αφιέρωμα στην Ιεροσύνη και στους Θεσσαλούς Ιερείς της Ευρώπης