Ειδήσεις

Με επιτυχία το 6ο Μαθητικό Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 6ο Μαθητικό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου το διήμερο Παρασκευή 26/5 και  Σάββατο 27/5, στο Αθλητικό Κέντρο «GREEN-CAFÉ” στον Άγιο Βησσαρίωνα που οργάνωσε ο Δήμος  Πύλης μέσω  ΟΚΠΑΔ, σε συνεργασία με τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πύλης, στο πλαίσιο της διάδοσης του Μαθητικού Αθλητισμού και Πολιτισμού.

Σκοπός  των αγώνων είναι η διάδοση της καλλιέργειας του Αθλητικού Πνεύματος, της ευγενούς Άμιλλας στα Σχολεία, της ενασχόλησης των παιδιών με τον Αθλητισμό.

Την κήρυξη της έναρξης των μαθητικών αγώνων έκανε η  Πρόεδρος  του ΟΚΠΑΔ Δήμου Πύλης κ. Γεωργία Καραίσκου, τονίζοντας τα εξής..

Οι Μαθητικοί Αγώνες ποδοσφαίρου έχουν γίνει θεσμός στον Δήμο μας, αγκαλιάζοντας τους πρώτα τα παιδιά και μετά όλοι εσείς. Θέλω να τονίσω ότι οι Μαθητικοί Αγώνες έχουν μοναδικό σκοπό την ευγενή άμιλλα και όχι την αυτό καθεαυτό την νίκη.

Το σύνθημα μας είναι  «Χάσουμε ή κερδίσουμε εμείς θα το γλεντήσουμε».

Για μας είστε όλοι νικητές . όλα τα παιδιά, όλα τα Σχολεία, όλοι όσοι είμαστε εδώ σήμερα.

Να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να γίνουν οι Αγώνες.

Στην τελετή λήξης των Αγώνων στην απονομή θα βρίσκεται κοντά μας οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο. Τρίκαλα ο κ. Κουσκουνάς  και ο κ. Μπαλμπόα.

Τέλος σας μεταφέρω τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κωνσταντίνου Μαράβα.

Ακολούθησαν  οι  προκριματικοί Αγώνες την πρώτη ημέρα  μεταξύ των Σχολείων  που συμμετείχαν και ήταν τα εξής.

Δημοτικά Σχολεία  Πύλης1)και  Πύλης2), Γόμφων –Λυγαριά, Φήκης, Πηγής, Παλαιομοναστήρου, Πιαλείας-Φιλύρας, Ελάτης-Στουρναρέικων-Κοτρώνι.

Την παρουσίαση των αγώνων  έκανε ο Δ/ντής  του Δημοτικού Σχολείου Πύλης κ. Χρήστος Τεντολούρης, έχοντας όλο τον συντονισμό της εκδήλωσης.

Την δεύτερη ημέρα των αγώνων στον ημιτελικό βρέθηκαν οι ομάδες της Πύλης-Πηγής  και Παλαιομονάστηρο-Φήκης.

Ενώ στον τελικό αναμετρήθηκαν η Ομάδα της Πύλης και Παλαιομοναστήρου με τελικό νικητή την ομάδα του Παλαιομοναστήρου, που αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια σηκώνοντας επάξια του Κύπελλο.

Τις απονομές έκαναν  ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Άρης Τζάνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Κων/νος Μπαλατσούκας , ο κ. Μπαλμπόα, ο Προϊστάμενος  της Α’ΘΜΙΑΣ Εκπαίδευσης Ν. Τρικάλων κ. Χρήστος Μπουλούμπασης, ο Διευθυντής του Δημ. Σχολείου Πύλης κ Χρήστος Τεντολούρης.

Την τελετή λήξης των αγώνων έκανε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κ. Άρης Τζάνης ευχαριστώντας όλους όσους βοήθησαν, στην άριστη οργάνωση των αγώνων, τονίζοντας ότι το Μαθητικό Πρωτάθλημα έγινε θεσμός στον Δήμο Πύλης.

Α.Τ.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Γιατί να επιλέξω Εσπερινό ΕΠΑΛ Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Ώρες λειτουργίας του Μουσείου Ψηφιακής Απεικόνισης Μετεώρων