Ειδήσεις

Με εκπλήξεις ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις για την Εβδομάδα Κινητικότητας


Με μεγάλες εκπλήξεις και σύνδεση με τον Μύλο των Ξωτικών ολοκληρώνονται την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2016 οι εκδηλώσεις για τη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Την τελευταία ημέρα, που έχει καθιερωθεί ως «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», ο Δήμος Τρικκαίων ανοίγει την πόρτα στο μεγαλύτερο θεματικό χριστουγεννιάτικο πάρκο της χώρας. Από τις 7 το απόγευμα και μετά, θα αρχίσει η πόλη να μετρά αντίστροφα για την έναρξη του Μύλου των Ξωτικών! Εξήντα έξι ημέρες μέχρι την 28η Νοεμβρίου, οι Πειρατές θα περιμένουν, μαζί με τα ξωτικά, για να δουν τις εκπλήξεις. Μέχρι τότε, οι εκπλήξεις βρίσκονται στη γιορτή που οργανώνει ο Δήμος όλη την ημέρα, συνδυάζοντας το ποδήλατο ως σήμα κατατεθέν της πόλης, με τα ξωτικά, ως χαμόγελο κατατεθέν όλων των παιδιών στην Ελλάδα!
Η δε Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, είναι μια μέρα χαράς και ελευθερίας για την πόλη χωρίς αυτοκίνητο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο τη ςπόλης, σκάκι, παλιά παιδικά παιχνίδια, επίδειξη σπάνιων ποδηλάτων, ζωγραφική στον δρόμο, πάρτι στον Οηθαίο! Ολη η πόλη γιορτάζει, Ολη η πόλη τιμά και εμπιστεύεται το ποδήλατο, αναμένοντας τον Μύλο των Ξωτικών, τη μεγάλη γιορτή των παιδιών, για να υποδεχθεί ξανά, εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες! Αναλυτικά, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις είναι:

  • 07.00- 22.00: Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων, στο τμήμα των οδών Κανούτα – Όθωνος, από την συμβολή αυτών με τις οδούς Χατζηγάκη έως και Γαριβάλδη ( γέφυρα παλιού ΚΤΕΛ).
  • ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Bazaar προσφορών από τον Εμπορικό Σύλλογο Τρικάλων στο ωράριο καταστημάτων.
  • 10.00: Αναβίωση παλαιών ομαδικών παιχνιδιών, από τους Εθελοντές, με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε τμήμα  δρόμου στην οδό Κανούτα, παραπλεύρως ξενοδοχείου «Αχίλλειο».
  • 10.00: Ζωγραφική στο δρόμο, με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στην πλατεία Ρήγα Φερραίου  Τρικάλων.
  • 10.00: ΣΚΑΚΙ από τον Σκακιστικό Σύλλογο και το Γυμνάσιο Μεγαλοχωρίου, με τη συμμετοχή σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε τμήμα  δρόμου στην οδό Κανούτα, παραπλεύρως ξενοδοχείου «Αχίλλειο».
  • 10.00- 13.00: Επίδειξη σπάνιων ποδηλάτων στον πεζόδρομο Ασκληπιού. Οι πολίτες θα μπορούν να τα δοκιμάσουν κάνοντας μια μικρή βόλτα στον πεζόδρομο.
  • 19.00:  Κλείσιμο επταήμερων εκδηλώσεων της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας στην Κεντρική πλατεία, μετρώντας αντίστροφα (COUNTDOWN)  τις ημέρες για την έναρξη του Μύλου των Ξωτικών.
  • 20.00: RIVER – PARTY,  κάτω από την Κεντρική Γέφυρα της πόλης.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Αθ. Τύμπας : Κανονισμός ενός Γυμνασίου, υπάρχει ελπίδα
Επόμενο άρθρο Προετοιμασία για το πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης σε μαθητές