Ειδήσεις
Tags |

Με βασικούς άξονες την ανάκαμψη της Θεσσαλίας η Ετήσια Συνέλευση μελών του ΣΘΕΒ


Με την παρουσία του Εκπροσώπου της Ελληνικής Κυβέρνησης, Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κώστα Σκρέκα, του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. GeorgeJ. Tsunis και του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Συνέλευση των μελών του ΣΘΕΒ, την Τετάρτη 13 Μαρτίου στη Λάρισα.

Ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ, κ. Ρουπακιάς, ανέφερε πως η καθιερωμένη συνέλευση του Συνδέσμου, αποτελεί την σημαντικότερη εκδήλωση της επιχειρηματικότητας, αλλά φέτοςπραγματοποιείται μετά από ένα μεγάλο πλήγμα  που βίωσε  η Θεσσαλία. Είναι ώρα μέσω της ανασυγκρότησης να δημιουργηθεί μία Περιφέρεια ανθεκτική σε απρόβλεπτους κινδύνους, όλων των μορφών.  Για τον τομέα της ενέργειας τόνισε πως η κάλυψη των αναγκών της βιομηχανίας για συνεχή πρόσβαση σε πράσινη ενέργεια με λογικό κόστος που την καθιστά ανταγωνιστική πρέπει να αποτελεί κύριο μέλημα της Κυβέρνησης. Ο κ. Ρουπακιάς αναφέρθηκε στη δυναμική και την εξωστρέφεια των θεσσαλικών επιχειρήσεων. Τέλος σημείωσε πως η ίδια η Ευρώπη θα πρέπει να προστατεύσει την οικονομία της και  τόνισε την αναγκαιότητα της ενίσχυσηςεπαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης του ανθρωπίνουδυναμικού.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Σκρέκας αναφέρθηκε στον μετασχηματισμό του παραγωγικού και οικονομικού μοντέλου της Θεσσαλίας ώστε να ενισχυθεί ουσιαστικά ο πρωτογενής και ο δευτερογενής τομέας της παραγωγής με σκοπό να δημιουργηθούν υψηλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας και να υπάρξει αναστροφή της δημογραφικής πτώσης.  Ζητούμενο, όπως δήλωσε, είναι μια Θεσσαλία πολύ πιο ισχυρή και ανθεκτική και να θεραπευτούν γρήγορα οι πληγές που άφησε πίσω η θεομηνία.

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κουρέτας, με τη σειρά του, τόνισε πως η παρουσία του Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, σε μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού, όπως αυτή της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ΣΘΕΒ, δίνει το μήνυμα της συνένωσης των δυνάμεων για την ανάταξη της πληγωμένης Θεσσαλίας, με οδηγό την επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάκαμψη. «Σ’ αυτή την κοινή προσπάθεια είναι προσανατολισμένη και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, με την αταλάντευτη απόφαση μας να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο, κάθε εργαλείο και κάθε δυνατότητα για να κάνουμε τη Θεσσαλία πρωταγωνίστρια στο εθνικό και διεθνές περιβάλλον».

Από την πλευρά του ο Πρέσβης των ΗΠΑ κ. Tsunisυπογράμμισε πως «…η σχέση μας βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο όλων των εποχών και ενισχύεται από ισχυρές διασυνδέσεις μεταξύ επιχειρήσεων. Η συνεργασία μεταξύ των αμερικανικών και ελληνικών επιχειρήσεων επιφέρει καινοτομία, ενισχύει την οικονομική ανάπτυξη και δημιουργεί ευκαιρίες απασχόλησης και στις δύο χώρες μας. Οι Ηνωμένες Πολιτείες στέκονται στο πλευρό του λαού της Θεσσαλίας καθώς η περιοχή ανακάμπτει από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου έτους. Η Ελλάδα φιλοξενεί το OurOceanConference τον Απρίλιο, καθώς η προστασία του περιβάλλοντος μας για τις μελλοντικές γενιές είναι μια συλλογική προσπάθεια. Αλλά αυτό που είναι πολύ σημαντικό είναι για τις επιχειρήσεις να χτίσουν μια πιο ποικιλόμορφη, δίκαιη, χωρίς αποκλεισμούς και προσβάσιμες ομάδες. Όταν οι επιχειρήσεις το κάνουν αυτό, όχι μόνο ευδοκιμεί η κοινωνία, αλλά ευδοκιμεί και η επιχείρηση».

Το πάνελ συζήτησης συντόνισε ο Πρόεδρος της Συνέλευσης, πρώην Πρόεδρος του ΣΘΕΒ κ. Νίκος Ρώμνιος ενώ την εναρκτήρια ομιλία έκανε η Γενική Διευθύντρια του Συνδέσμου κα Έλενα Καματέρη.

Των εργασιών της ανοιχτής συνεδρίασης προηγήθηκε η κλειστή συνεδρίαση μόνο για τα μέλη του Συνδέσμου στη διάρκεια της οποίας έγινε απολογισμός του έργου της Διοίκησης για τη χρονιά που πέρασε ενώ συζητήθηκαν και τέθηκαν προβληματισμοί για την επόμενη ημέρα του θεσσαλικού επιχειρείν και τις προοπτικές ανάπτυξης.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση του Αμερικανού Πρέσβη με τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Yποστηρικτική Υπηρεσία από την ΠεριφέρειαΘεσσαλίας για την προώθηση και πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων