ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ – Βελτίωση των όρων προσβασιμότητας σε όλα τα σχολεία του δήμου


Η ασφάλεια των μαθητών του Λυκείου Φαρκαδόνας, καθώς και η βελτίωση των όρων προσβασιμότητας σε όλα τα σχολεία του δήμου, με στόχο τη διασφάλιση της χωρίς προβλήματα και άνευ κινδύνων προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών σε αυτά, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης στο δημαρχείο Φαρκαδόνας.

Αφορμή για τη σύσκεψη, η επίσκεψη τριμελούς αντιπροσωπείας του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου του Λυκείου Φαρκαδόνας με επικεφαλής την πρόεδρο, συνοδευόμενης από τον διευθυντή του σχολείου κ. Β. Μαλέκα. Οι μαθητές, έντονα προβληματισμένοι και ανησυχούντες για την πρόσβαση στο σχολείο, μετά από πρόσφατο ατύχημα στη διασταύρωση ακριβώς μπροστά από το διδακτήριο, έθεσαν στον δήμαρχο κ. Κ. Οικονόμου συγκεκριμένα αιτήματα. Όπως, την τοποθέτηση φαναριών, την κατασκευή ανυψωμένων σημείων παρεμπόδισης ανάπτυξης ταχύτητας (σαμαράκια), την τοποθέτηση κάμερας ελέγχου της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων.

Παρόντος και του προϊσταμένου των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Π. Ράδου, συζητήθηκαν τα περιθώρια που δίνει ο νόμος για τις επιτρεπόμενες παρεμβάσεις.

Αποτέλεσμα της σύσκεψης ήταν η απόφαση της δημοτικής αρχής να προβεί άμεσα στη λήψη συγκεκριμένων μέτρων, με στόχο την ασφαλή διέλευση των μαθητών.

Σε πρώτη φάση, μελέτη που θα εκπονήσουν οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου, θα καταλήξει στη λύση που θα προκριθεί ως καταλληλότερη για τις αναγκαίες παρεμβάσεις. Συζητήθηκαν, συγκεκριμένα, η διαγράμμιση του δρόμου, η διαγράμμιση ευκρινών και ευμεγεθών διαβάσεων πεζών, η κατασκευή κυκλικών κόμβων κυκλοφορίας με στόχο τη μείωση της ταχύτητας των οχημάτων, η τοποθέτηση φαναριών (και προειδοποιητικών και ρύθμισης κυκλοφορίας, με έμφαση στη μακροχρόνια διάρκειά τους για τους πεζούς μαθητές), ο εκ νέου διαχωρισμός του υπάρχοντος ποδηλατοδρόμου, η τοποθέτηση φωσφοριζόντων ανακλαστήρων επί του οδοστρώματος («μάτια της γάτας») κ.α.

Ο δήμος Φαρκαδόνας παρακαλεί τους δημότες και τους διερχόμενους από τη συγκεκριμένο οδό, να τηρούν τα όρια ταχύτητας των 40 χλμ./ώρα.

Προηγούμενο άρθρο Στο επίκεντρο οι ποδηλατοδρόμοι
Επόμενο άρθρο Ιωάννα Ζορμπά: «Θηλασμός και γλωσσική ικανότητα»