Ειδήσεις

Μετεκλογικό μήνυμα του νεοεκλεγέντος περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα


«Οι εκλογές τελείωσαν και οι πολίτες της Θεσσαλίας, αποφάσισαν. Παρά το βαρύ και δύσθυμο κλίμα που σχετίζονταν με τις καταστροφικές πλημμύρες, οι αντιπαραθέσεις μεταξύ όλων ημών που αγωνιστήκαμε στον προεκλογικό στίβο, κυμάνθηκαν σε αρκετά ήπιους τόνους.

Το  βράδυ των επαναληπτικών εκλογών δήλωσα ότι, η νίκη της παράταξής μας είναι και νίκη όλων των Θεσσαλών. Δεν είναι σχήμα λόγου, αυτό είναι το βαθύτερο «πιστεύω» μου.

Ακόμη και σήμερα, απευθυνόμενος στους ανθυποψηφίους μου θέλω να διαλευκάνω ότι, για μένα δεν συνέτρεχαν και δεν συντρέχουν λόγοι προσωπικής αντιπαράθεσης με κανέναν. Πολύ δε περισσότερο με τον κ. Αγοραστό, ο οποίος τιμήθηκε από τους θεσσαλούς πολίτες και βρέθηκε στο τιμόνι της Περιφέρειας για 13 συναπτά έτη.

Η επόμενη μέρα θα πρέπει να μας βρει ενωμένους, με τις μόνες αντιπαραθέσεις να διατυπώνονται  σε επίπεδο αντιμετώπισης προβλημάτων, με επιχειρήματα και επεξεργασμένες θέσεις. Δεν χωράνε υπεκφυγές και προφάσεις. Νοσηρό κλίμα και τοξικές σχέσειςμεταξύ μας, ούτε δικαιολογούνται, ούτε βοηθούν. Αυτό εισπράττω και από τους πολίτες της Θεσσαλίας, με τους οποίους βρίσκομαι σε διαρκή επαφή.

Η επόμενη μέρα θα είναι μια «μακρά μέρα» και απαιτεί πολυεπίπεδη, επίμονη και επίπονη προσπάθεια από όλους μας. Δεν περισσεύει κανείς. Οι σχέσεις μας πρέπει να είναι ευθύγραμμες και ειλικρινείς. Έχουμε μπροστά μας έναν διττό στόχο. Αφενός μεν την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ της Θεσσαλίας, αφετέρου δε τον αναπτυξιακό βηματισμό που πρέπει να της προσφέρουμε. Μας αφορά ΟΛΟΥΣ, γι’ αυτό και καλώ ΟΛΟΥΣ σε αυτό το εγχείρημα!

Ήδη, κεντρική εξουσία και Περιφέρεια συντονίζονται. Εκτιμώ με βεβαιότητα ότι με την ίδια υπευθυνότητα θα εργαστούμε και στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Στη δική μου κοσμοαντίληψη, συνεργασίες και συνέργειες με δημοτικές αρχές, με την επιστημονική κοινότητα, με κοινωνικούς φορείς, αλλά και με  πολίτες που έχουν να καταθέσουν ενδιαφέρουσες προτάσεις, δεν είναι απλά καλοδεχούμενες, αλλά επιβεβλημένες.

Μπορούμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ και μας αξίζει ένα ασφαλέστερο και καλύτερο αύριο της Θεσσαλίας».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συγχαρητήρια επιστολή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών στο νέο Περιφερειάρχη και στους Δημάρχους Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο ARTience, διεθνές συνέδριο για τη φωνή και πολιτιστικό γεγονός στα Τρίκαλα