Ειδήσεις

Μελισσοκόμοι: Αιτήσεις δηλώσεις κατεχόμενων κυψελών


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, υπενθυμίζει στους μελισσοκόμους, ότι σύμφωνα με την 140/106513/16-4-2021 (ΦΕΚ Β΄ 1560/17-4-21) απόφαση Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και την εγκύκλιο της Γενικής Γραμματέως του ΥΠΑΑ&Τ με αριθμ. Πρωτ. 178/136702/25-5-2021, πρέπει όλοι οι μελισσοκόμοι, έως 20 Οκτωβρίου 2021 να υποβάλλουν την αίτηση-δήλωση κατεχόμενων κυψελών, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Τρικάλων, ή σε ηλεκτρονική μορφή μέσω της διαχειριστικής εφαρμογής www.minagric.gr  ( ψηφιακές υπηρεσίες-ηλεκτρονική  αίτηση μελισσοκομικού μητρώου-δήλωση κατεχόμενων κυψελών) που αναπτύσσει και διαχειρίζεται η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

   Απαραίτητα στοιχεία για την υποβολή της δήλωσης αποτελούν τα στοιχεία του μελισσοκόμου,IBAN για όσους συμμετέχουν σε επιδοτούμενα προγράμματα, ο αριθμός κατεχόμενων κυψελών, η ετησίως παραγόμενη ποσότητα μελιού και λοιπών μελισσοκομικών προιόντων, η ποσότητα που διακινεί – εμπορεύεται στην αγορά ο μελισσοκόμος καθώς και τα στοιχεία του αγοραστή ή των αγοραστών, στην περίπτωση που τα διακινούμενα προιόντα δεν πωλούνται απευθείας στους καταναλωτές.

Εάν ο μελισσοκόμος δεν υποβάλει την δήλωση κατεχόμενων κυψελών της παραγράφου 4 επί τουλάχιστον δύο (2) συναπτά έτη ειδοποιείται από την αρμόδια Δ.Α.Ο. με έγγραφο ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου

για την υποχρέωση δήλωσης των κατεχόμενων κυψελών σε χρονικό διάστημα ενός μηνός. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης διενεργείται επιτόπιος έλεγχος κατά τα προβλεπόμενα στην περ. β’ της παρ. 3 του άρθρου 9 και

επιβάλλονται οι διοικητικές κυρώσεις του άρθρου 11. Στους ενεργούς μελισσοκόμους χορηγείται βεβαίωση δήλωσης κατεχόμενων κυψελών μέχρι την έκδοση ατομικής μελισσοκομικής ταυτότητας.

Περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε Τρικάλων τηλεφ.2431046311 (Στέφανος Παπαθανασίου) ή 2431046305 (Σωκράτης Πάντος).

Προηγούμενο άρθρο 26 νέα θετικά κρούσματα covid στα Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Λεωνίδας Μπακούρας: Παγκόσμια Ενεργειακή Κρίση – Υψηλές Τιμές Φυσικού Αερίου