Μείωση κατά 39% στα μισθώματα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης


 Σημαντική μείωση των μισθωμάτων για την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, επιτεύχθηκε για το 2011. Η μείωση σε σχέση με τα αντίστοιχα μισθώματα του 2009 αγγίζει κατά μέσο όρο το 39% και οδηγεί σε εξοικονόμηση ποσού 57.922,81 ευρώ, μηνιαία, για το Ελληνικό Δημόσιο.

Πιο αναλυτικά για τις Υπηρεσίες της πρώην κρατικής Περιφέρειας Θεσσαλίας, τα μισθώματα των κτιρίων στα οποία στεγάζονται οι υπηρεσίες της μειώθηκαν από 85.526,35 ευρώ το 2009,  σε 49.900,19 ευρώ μηνιαία για το 2001. Η μείωση αγγίζει το 42%.

Για τις Υπηρεσίες της πρώην κρατικής Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας τα μισθώματα των κτιρίων μειώθηκαν από 64.395,45 ευρώ το 2009 σε 42.098,80 ευρώ μηνιαία το 2011. Η μείωση αγγίζει το 35%.

Σε ετήσια βάση η εξοικονόμηση πόρων για το Ελληνικό Δημόσιο ανέρχεται στο ποσό των 695.073,72 ευρώ.

Σε σχετική της δήλωση η Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας τονίζει τα εξής:

« Από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τα καθήκοντα της Γ.Γ. της κρατικής Περιφέρειας Θεσσαλίας διαπίστωσα και την πολυδιάσπαση των Υπηρεσιών της, αλλά και την υπερβολική σπατάλη στα μισθώματα των Υπηρεσιών. Η διάταξη των υπηρεσιών δημιουργούσε πρόβλημα στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αλλά αποτελούσε και ένα σοβαρό έξοδο για το κράτος, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία.

Για το λόγο αυτό προσπαθήσαμε να οργανώσουμε διαφορετικά τις Υπηρεσίες αλλά και να συνεισφέρουμε στην εξοικονόμηση πόρων. Μέσα στο 2010 στην κρατική Περιφέρεια Θεσσαλίας καταφέραμε να μειώσουμε κατά 281.633,4 ευρώ, τα έξοδα για τη μίσθωση των κτιρίων των Υπηρεσιών μας.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, αλλά και τις αλλαγές που προέκυψαν στις υπηρεσίες με τη μεταφορά πολλών εξ αυτών στις αιρετές περιφέρειες, οφείλαμε να οργανώσουμε διαφορετικά τις υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επιδιώκοντας ταυτόχρονα και χαμηλότερα μισθώματα. Το αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας, που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, οδηγεί σε εξοικονόμηση επιπλέον 465.978,84 ευρώ, σε ετήσια βάση.

Το επόμενο χρονικό διάστημα με την ολοκλήρωση των αλλαγών, πιστεύω ότι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση θα καταφέρει να έχει και πιο λειτουργικές και εύκολα προσβάσιμες υπηρεσίες στους πολίτες αλλά και ακόμη πιο οικονομικά μισθώματα.»

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε κλοπές - διαρρήξεις στην Καρδίτσα και τα Τρίκαλα