Ειδήσεις

Μαγεία μουσικής στην Πύλη


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η μουσική εκδήλωση που οργάνωσε το Ωδείο «ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΝΟΗ» της Σοφίας Λαμπρογιώργου σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλης, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 21 Αυγούστου το βράδυ στην πλατεία της Πύλης, παρουσία αρκετού κόσμου.

Την αυλαία της εκδήλωσης  άνοιξε η κ. Φωτεινή Τσώνα κάνοντας ένα μικρό πρόλογο που αφορούσε την δύναμη της μουσικής και την μαγεία που εκπέμπει.

Αυτήν την  δύναμη της μουσικής τόνισε η κ. Τσώνα θα απολαύσουμε απόψε από μαθητές του Ωδείου «ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΝΟΗ» της Σοφίας Λαμπρογιώργου.

Στην συνέχεια ακούστηκαν κλασικά μουσικά κομμάτια συνθετών όπως του Λεμουάν, Μπετόβεν, Μπουργκμίλερ και Ουέστεν, που εκτέλεσαν με το Πιάνο  οι μαθητές του Ωδείου.

Τέλος ακούστηκαν χορωδιακά  τραγούδια Ελλήνων συνθετών από τους μαθητές συνοδευόμενα  στο Πιάνο από την κ. Σοφία Λαμπρογιώργου.

Ακολούθησε η ομιλία του Δημάρχου Πύλης  κ. Κων/νου Μαράβα ο οποίος συνεχάρη τα παιδιά, για αυτό που παρουσίασαν απόψε και την προσπάθεια που κάνουν να είναι πρώτοι.

Την Παρασκευή, την Κασσιανή, την Δήμητρα, την Γεωργία, τον Ηλία, αλλά και τα παιδιά που έλλειπαν. Την Αλίκη, την Φωτεινή και την Αικατερίνη.

Να συγχαρώ τους γονείς που είναι δίπλα τους  καθώς και την κ. Σοφία Λαμπρογιώργου, για την όμορφη δουλειά που παρουσιάζει το Ωδείο της.

Ζηλεύουμε που λειτουργεί στο Μουζάκι αλλά η συνεργασία με τον Δήμο Πύλης είναι άριστη.

Η ενασχόληση με την μουσική και η Καλλιτεχνική εκπαίδευση γενικότερα δεν αποτελεί μόνο προσωπική   ευχαρίστηση, δεν καλλιεργεί μόνο την ψυχή και το πνεύμα μας, αλλά αποτελεί και μια ουσιαστική εκπαίδευση, για μια λαμπρή σταδιοδρομία και επαγγελματική καριέρα.  Σαν Δήμος θα προσπαθήσουμε μέσα από τον ΟΚΠΑΔ  να φτιάξουμε και εμείς ένα εργαστήρι μουσικής.

Τέλος έγιναν οι βραβεύσεις στους διακριθέντες μαθητές σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς, από τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κων/νο Μαράβα πρώτα στην μαθήτρια Παρασκευή Κολοκυθά, στην μαθήτρια Κασσιανή Πατά , την μαθήτρια Δήμητρα Κολοκυθά, την μαθήτρια Γεωργία Παπουτσή, στον μαθητή Σδόγκο Ηλία , και την κ. Σοφία Λαμπρογιώργου από τον Αντιδήμαρχο  Πολιτισμού κ. Κων/νο Μπαλατσούκα.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός στην Πόρτα Παναγιά
Επόμενο άρθρο Ξεκινούν την Δευτέρα τα Τρίκαλα BC Aries