Ειδήσεις

”Μίνι” Σύνοδος στα Τρίκαλα από τον Αρχιεπίσκοπο


Για ενενήντα λεπτά ενημέρωνε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τους “Θεσσαλούς” – και άλλους όμορους- αρχιερείς για τα ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία της Ελλάδος.

Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για την ονομαστική εορτή του Μητροπολίτη πρώην Τρίκκης κ. Αλεξίου, ο Αρχιεπίσκοπος συνομίλησε με τους Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιο, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο, Τρίκκης Χρυσόστομο, Πρεβέζης Χρυσόστομο, Λαρίσης Ιγνάτιο και Γρεβενών Δαβίδ.

Επί μιάμιση ώρα κεκλεισμένων των θυρών, τους εξέθεσε τις θέσεις του για το προσφυγικό και την ανάμειξη της Εκκλησίας στη βοήθεια στους πρόσφυγες.

Ο Αρχιεπίσκοπος επίσης σύμφωνα με πληροφορίες της ROMFEA.GR μίλησε με τους Μητροπολίτες για την συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην οποία συζήτησαν για όλα τα θέματα και ειδικά για το προσφυγικό, το μάθημα των θρησκευτικών στα σχολεία μετά τις πρόσφατες τοποθετήσεις του υπουργού Παιδείας Ν. Φίλη αλλά και των επισκέψεων των Μητροπολιτών στα σχολεία και το θόρυβο που είχε δημιουργηθεί.

Όπως είπε ο Αρχιεπίσκοπος ο Πρωθυπουργός έδειξε την διάθεση να εξευρεθούν λύσεις προς εκτόνωση της κατάστασης.

“Οι απόψεις του Αρχιεπισκόπου και όλες οι θέσεις του για τα ζητήματα που απασχολούν την Εκκλησία ήταν ουσιαστικές και καίριες και μας διαφώτισε για όλα τα θέματα που είχαμε απορίες και επιφυλάξεις” είπε στη ROMFEA.GR Μητροπολίτης που συμμετείχε στη “μίνι” Σύνοδο.

Μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος και οι Μητροπολίτες συνομίλησαν και για την επικείμενη Αγία και Μεγάλη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη.

romfea.gr

Προηγούμενο άρθρο Στο 28% η παιδική παχυσαρκία στη Θεσσαλία
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ