Λύση των προβλημάτων των Αγροτών ζητά ο Λέγκας


 Την αναπλήρωση του εισοδήματος των παραγωγών και την αποκατάσταση των ζημιών σε υποδομές και δίκτυα από τις πρόσφατες πλημμύρες στο Νομό Τρικάλων ζητά από την κυβέρνηση ο Ν. Λέγκας.

  Συγκεκριμένα, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με την κοινοβουλευτική του παρέμβαση, τονίζει ότι η έντονη βροχόπτωση που έπληξε πρόσφατα τον Νομό, και συγκεκριμένα την περιφέρεια των Δήμων Φαρκαδόνας, Οιχαλίας και Πελινναίων, είχε ως αποτέλεσμα, εξαιτίας της υπερχείλισης των ποταμών Αχλαδοχωρίτη και Νεοχωρίτη, για πολλοστή φορά τη φετινή καλλιεργητική περίοδο, να σημειωθούν μεγάλες καταστροφές στο ζωικό και φυτικό κεφάλαιο, αλλά και σε οικισμούς και υποδομές.

Ο Τρικαλινός πολιτικός απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επισημαίνει ότι πλημμύρισαν σπίτια, εκκενώθηκαν λαϊκές κατοικίες, εκατοντάδες ζώα πνίγηκαν και ποιμνιοστάσια, βοοστάσια και σταβλικές εγκαταστάσεις καταστράφηκαν, ενώ στα Δ. Δ Ζάρκου, Κεραμιδίου, Κρήνης και Κλοκοτού, όπου εντοπίζονται οι σημαντικότερες ζημιές, περισσότερα από 20 χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών πλημμύρησαν.

Ο πρώην Υφυπουργός υπογραμμίζει ότι τα γεγονότα αυτά έχουν οδηγήσει σε απόγνωση τους παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής, οι οποίοι με δεδομένη την δυσμενή συγκυρία και το αυξημένο κόστος παραγωγής, καλούνται για μια ακόμη φορά να επουλώσουν τις πληγές τους, και ζητά από τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν και να ανακοινώσουν άμεσα μέτρα τόσο για την αναπλήρωση του εισοδήματος των παραγωγών, όσο και για την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών που προκλήθηκαν σε υποδομές (φράγματα- οδικό δίκτυο).

Επίσης, ο Ν. Λέγκας ζητά από την κυβέρνηση, με αφορμή την αναστολή και ακύρωση προγραμματισμένων έργων, να δημοσιοποιήσει με ποιόν τρόπο θα εξασφαλίσει την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο να πλημμυρίζει από τα νερά όταν δεν τα χρειάζεται και να μην τα έχει όταν αυτά είναι χρήσιμα για την αγροτική παραγωγή.

                                                                                    

Προηγούμενο άρθρο Εύσημα στη Νομαρχία για τη φιλοξενία του ιταλικού καναλιού Μarcopolo
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη του Απόστολου Παπατόλια στα Τρίκαλα