Ειδήσεις

Λύσεις για αθλητικά έργα στον Δήμο Τρικκαίων – Συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού


Λύσεις για αθλητικά έργα στον Δήμο Τρικκαίων συμφωνήθηκαν το πρωί της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016, ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υφυπουργείου Αθλητισμού, τη βουλευτίνα Τρικάλων κ. Παναγιώτα Δριτσέλη και τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου.
Η συνάντηση έγινε με τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή και τον γενικό γραμματέα Αθλητισμού κ. Τζούλιο Συνοδινό και αφορούσε αποκλειστικά σε ζητήματα που αφορούν στην πόλη των Τρικάλων
Τέθηκαν επί τάπητος τα σημαντικά έργα που χρειάζονται οι αθλητές στην περιοχή του Δήμου Τρικκαίων, με όφελος για τον μαζικό αθλητισμό των κάτοικων.
Συγκεκριμένα, οι κ. κ. Δριτσέλη και Παπαστεργίου έθεσαν την πορεία των 4 βασικών και αναγκαίων έργων
1. Χλοοτάπητας βοηθητικού γηπέδου
2. Επισκευή ταρτάν στο δημοτικό στάδιο
3. Κολυμβητήριο
4. Γήπεδο Πύργου
Οι απαντήσεις και τα συμπεράσματα που προέκυψαν από τη συζήτηση, ήταν τα εξής:
– Το βοηθητικό γήπεδο δημοπρατείται άμεσα. Ετσι επιλύεται ένα θέμα που αφορά στο ποδόσφαιρο και που επί χρόνια ταλάνιζε τον ΑΟΤ και άλλες ομάδες
– Το Κολυμβητήριο είναι άμεσης προτεραιότητας για τον Δήμο Τρικκαίων. Σε συνέχεια αλλεπάλληλων επιστολών του Δήμου προς το υφυπουργείο και τη ΓΓΑ, συζητήθηκε το τρικαλινό αίτημα, να εγγραφεί στο υπό κατάρτιση Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ, κονδύλι για την επισκευή του κτηρίου. Ο Δήμος έχει ήδη εκπονήσει σχετική μελέτη. Με δεδομένες τις δυσκολίες που υφίστανται, θα μπορούσε σε πρώτη φάση να εγγραφούν κονδύλια για τμήμα των απαραίτητων επισκευών. Ακολούθως, ο Δήμος Τρικκαίων θα επιδιώξει ενίσχυση των πηγών χρηματοδότησης από άλλα προγράμματα.
– Για το γήπεδο Πύργου και το ταρτάν, ο Δήμος προωθεί την από ίδιους πόρους έναρξη των εργασιών. Στον Πύργο υπάρχει ήδη συμφωνία με την τοπική ομάδα, ενώ για το ταρτάν, μπορεί να ξεκινήσει μια διαδικασία επισκευής σημείων που είναι απαραίτητα, για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών γεγονότων.
Μάλιστα, σε ένα από αυτά, που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα για τα Τρίκαλα, προσκλήθηκε – και θα παραστεί – ο υφυπουργός κ. Κοντονής.
Η επίσκεψη πάντως, έθεσε συγκεκριμένους στόχους με μετρήσιμα αποτελέσματα για τα σημαντικά έργα υποδομών, που αποτελούν σημαντικό στοιχείο για τις συνεχείς επιτυχίες του τρικαλινού αθλητισμού σε πάμπολλα αθλήματα. Κάτι που αναγνώρισε και ο κ. Κοντονής, καθώς η συζήτηση επιστράφηκε και στις επιτυχίες αυτές.
Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνιο βραβείο για τον Δ. Τρικκαίων και τον Μύλο των Ξωτικών
Επόμενο άρθρο Αντικατάσταση του Γενικού Γραμματέα της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας Θεσσαλών