Ειδήσεις

Λιούτας: Κατ’ εξαίρεση ρύθμιση για απαλλαγή από το απαγορευτικό της ταξινόμησης των μεταχειρισμένων φορτηγών


Η διαβεβαίωση που είχε λάβει πριν δύο μήνες ο Βουλευτής Τρικάλων Θανάσης Λιούτας από τον αρμόδιο, πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, Υφυπουργό Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας, κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο, θεμελιώθηκε πλέον με νομοθετική διάταξη και τελικά τα μεταχειρισμένα φορτηγά, τα οποία είχαν εισαχθεί στην Ελλάδα πριν την 23η Ιουλίου του 2020, κατ’ εξαίρεση απαλλάσσονται από την απαγόρευση ταξινόμησης.

Συγκεκριμένα, πριν από δύο μήνες περίπου, ο Τρικαλινός βουλευτής είχε μεταφέρει στον κ. Βεσυρόπουλο το αίτημα του Σωματείου Εμπόρων Μεταχειρισμένων Φορτηγών του Νομού Τρικάλων, το οποίο είχε να κάνει με την αδυναμία τους να ταξινομήσουν και να πωλήσουν φορτηγά τεχνολογίας EURO 3, τα οποία είχαν εισάγει πριν την ισχύ των απαγορεύσεων του νόμου 4710/2020.

Τότε, άμεσα ο Θανάσης Λιούτας είχε ενημερώσει τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υφυπουργό αναφορικά με την ανάγκη της ύπαρξης μιας κατ’ εξαίρεση διάταξης, η οποία θα έλυνε το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί για τους εν λόγω επαγγελματίες.

Τελικά, το αρμόδιο Υπουργείο κινήθηκε και εργάστηκε άμεσα, σχεδιάζοντας τη νέα κατ’ εξαίρεση νομοθετική διάταξη, η οποία ψηφίστηκε την προηγούμενη Πέμπτη (15 Οκτωβρίου 2020) και η οποία απαλλάσσει από το απαγορευτικό της ταξινόμησης όσα οχήματα έχουν ΔΑΟ (Δήλωση Άφιξης Οχήματος) έως την 23η Ιουλίου του 2020.

Ο Τρικαλινός βουλευτής σημείωσε ότι πρόκειται για μια δίκαιη εξαίρεση και υπογράμμισε ότι το αρμόδιο Υπουργείο εργάστηκε παράγοντας τελικά μια κρίσιμη λύση. «Πρόκειται για μια απόφαση που απαλλάσσει τους συγκεκριμένους εμπόρους μεταχειρισμένων φορτηγών από ένα ασύμμετρο οικονομικό βάρος, το οποίο θα υπήρχε, εάν οι ίδιοι τελικά δε θα μπορούσαν να ταξινομήσουν και να πωλήσουν τα οχήματά τους. Θα ήθελα να συγχαρώ τον αρμόδιο – πάνω στο συγκεκριμένο θέμα – Υφυπουργό, κ. Βεσυρόπουλο, ο οποίος ενέσκηψε πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα και σχεδίασε τη δίκαιη λύση».

 

Προηγούμενο άρθρο Έρευνα για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων λόγω κορονοϊού
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη ένα άτομο για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών ουσιών και του Τελωνειακού Κώδικα