Ληστεία σε κατάστημα στη Πύλη Τρικάλων


 

Πρώτες πρωινές ώρες χθες (16-05-2012) στην Πύλη Τρικάλων, τρεις (3) άγνωστοι δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με  κουκούλες (Full-Face), εισήλθαν σε κατάστημα «ΜΠΑΡ» ιδιοκτησίας 56χρονης ημεδαπής και φέροντας ο πρώτος εξ αυτών πυροβόλο μακρύκαννο όπλο τύπου «καλάσνικοφ», ο δεύτερος κυνηγετικό όπλο και ο τρίτος ξύλινη ράβδο (γκλομπ), ακινητοποίησαν την ιδιοκτήτρια και τους παριστάμενους θαμώνες, εξαναγκάζοντας 37χρονο πελάτη του καταστήματος να τους παραδώσει το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

 

Στη συνέχεια, επιχείρησαν να αφαιρέσουν τα χρήματα που έφερε o σύζυγος της ιδιοκτήτριας του καταστήματος (60χρονος ημεδαπός), πλην όμως εκείνος αντέδρασε, απέσπασε το όπλο (καλάσνικοφ) του ενός εκ των δραστών και προσπάθησε ανεπιτυχώς να τον ακινητοποιήσει, ενώ ο τρίτος εξ αυτών με την ξύλινη ράβδο (γκλομπ) τον χτύπησε στο κεφάλι, αποτρέποντας την ακινητοποίηση του συνεργού του.  Ένας εκ των δραστών πυροβόλησε μία φορά με το καλάσνικοφ εντός του καταστήματος προς την οροφή, ενώ ο δεύτερος εξ αυτών κατά το χρόνο εξόδου του πυροβόλησε μία φορά με κυνηγετικό όπλο προς την είσοδο του καταστήματος, προκειμένου να επιτύχουν την απομάκρυνσή τους.

 

Ο 60χρονος ημεδαπός τραυματίστηκε ελαφρά και μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων απ’ όπου μετά την παροχή πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

 

Το πυροβόλο όπλο (καλάσνικοφ) που απέσπασε ο 60χρονος ημεδαπός από τους δράστες κατασχέθηκε μαζί με ενσωματωμένο γεμιστήρα.

 

Οι δράστες αναζητούνται, ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Τουρνουά μπάσκετ διοργανώνει το Ιασώ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Παρουσίαση της μελέτης συγκριτικής αξιολόγησης εναλλακτικών σεναρίων επεξεργασίας αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Θεσσαλίας