Ειδήσεις

Λαϊκή Ενότητα Τρικάλων: Όχι μόνο μνημονιακοί, αλλά και εθελόδουλοι


Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ασφαλώς θα θυμούνται ότι τις μέρες που έδιναν την μάχη υπέρ του δημοψηφισματικού  ΟΧΙ, ένας από τους 146 βουλευτές του κόμματός τους  «βρήκε την ώρα» να επιτεθεί στον τότε υπουργό Οικονομικών της πρώτης και μοναδικής αριστερής μέχρι σήμερα κυβέρνησης , Γιάνη Βαρουφάκη .

Δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος κυβερνητικός βουλευτής Τρικάλων  με στενές συγγενικές σχέσεις πλέον με το περιβάλλον του υπουργείου οικονομικών   κ. Σάκης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ το α’ εξάμηνο του 2015 δήλωσε  σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό: «….σε όλες τις συζητήσεις που κάναμε στη διάρκεια συνεδριάσεων της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας η προσέγγιση είναι ότι υπάρχει ένα πολύ μικρότερο κόστος από αυτό που υπολογίζει ο κ. Βίζερ,  το οποίο δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε και με συγκεκριμένο τρόπο, είναι φανερό όμως ότι υπήρξε κάποιο κόστος …. Μια προσπάθεια μεγαλύτερη δική μου να προσδιοριστεί περισσότερο από τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, μου έδειχναν ένα μέγεθος των 30-35 δισ. ευρώ», υιοθετώντας πλήρως την ατζέντα των Μητσοτάκη, Γεννηματά και Θεοδωράκη για το ποιος ευθύνεται για την επιβολή του τρίτου μνημονίου και όλα όσα μνημονιακά μέτρα ψήφισε στη συνέχεια και με τα δυο της χέρια η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΑΝΕΛ, στοχοποιώντας τη διαπραγμάτευση της πρώτης κυβερνητικής περιόδου του ΣΥΡΙΖΑ και συνολικά όλες τις προσπάθειες μιας κυβερνητικής θητείας που υπήρξε η μοναδική που έλαβε φιλολαϊκά μέτρα ανακούφισης από την μνημονιακή λαίλαπα, (π.χ. στις συντάξεις , στα εργασιακά δικαιώματα, στην      επαναπρόσληψη απολυμένων, κ.λ.π), η μοναδική τα τελευταία οκτώ χρόνια, που νομοθέτησε ενάντια στις επιταγές της τρόικα και  αντιστάθηκε σθεναρά στους τοκογλύφους δανειστές τιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα του Γενάρη του 2015.

Ο κ. Παπαδόπουλος όμως και οι υπόλοιπο συνάδελφοί του στην σημερινή Κ.Ο. του μεταλλαγμένου πλέον ΣΥΡΙΖΑ, προσπαθούν να ξεχάσουν και να διαγράψουν αυτή την κυβερνητική περίοδο και αφού ακύρωσαν μετά τις εκβιαστικές και διλημματικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015 όλα τα αντιμνημονιακά της νομοθετήματα και  αποφάσεις, στη συνέχεια επιχειρούν να τη δυσφημίσουν, επαναφέροντας τη λογική της ΤΙΝΑ (δηλαδή ότι δήθεν  δεν υπάρχει εναλλακτική πολιτική), αλλά επειδή θέλουν να υπονομεύσουν κάθε κίνημα αντίστασης και ανατροπής των νεοφιλελεύθερων και εθελόδουλων πολιτικών τους .

Δεν θα τους περάσει. Οι προοδευτικοί πολίτες έχουν κρίση και μνήμη  και θα αξιολογήσουν σύντομα και στις κάλπες, αν ο σημερινός τριτομνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ καθώς μεταλλάχθηκε πλήρως σε συστημικό καθεστωτικό πολιτικό σχηματισμό, μπορεί και θέλει να δώσει διέξοδο υπέρ των λαϊκών συμφερόντων ή έχει για να καλά ταχθεί με την πλευρά των δανειστών, για να  εξυπηρετεί τα συμφέροντα  της εγχώριας άρχουσας τάξης και της ευρωπαϊκής νεοφιλελεύθερης και αντιδραστικής ελίτ.

Η κρίση τους θα είναι αμείλικτη για τον κ. Σάκη Παπαδόπουλο και τους λοιπούς «ριψάσπιδες συντρόφους» του.

 

Τρίκαλα 16 Φεβρουαρίου 2018

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Ε. Τρικάλων

Προηγούμενο άρθρο Διακρίσεις στο πανελλήνιο πρωτάθλημα οι παίδες του ΑΠΣ Τρίκαλα!
Επόμενο άρθρο Αποκριάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Πύλης