Ειδήσεις

Κ. Σκρέκας: Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας βουλιάζει


Στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ 1 φιλοξενήθηκε την Τετάρτη ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Μίλησε για τα όρια του κόσμου «ο οποίος τα έχει ξεπεράσει πια με αυτήν την Κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται ο πολίτης αυτής της χώρας να διαβάσει την έκθεση του ΔΝΤ για να καταλάβει ότι τα πράγματα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Χαρακτηριστικά σας λέω ότι η δημοσκόπηση της «Αυγής της Κυριακής» αναφέρει ότι 7 στους 10 πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές είναι δυσαρεστημένοι και πιστεύουν ότι η Ελλάδα προχωράει σε λάθος κατεύθυνση και στο σύνολο των πολιτών οι δυσαρεστημένοι είναι 9 στους 10. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι ο οικογενειάρχης, ο ελεύθερος επαγγελματίας, οι άνθρωποι της αγοράς, ο συνταξιούχος, ο άνεργος, η νοικοκυρά καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα χειροτερεύουν καθημερινά».

Ο κ. Κ. Σκρέκας υπενθύμισε ότι «διανύουμε το τρίτο τρίμηνο με ύφεση και η εκτίμηση είναι ότι θα κλείσουμε πάλι με ύφεση και τη φετινή χρονιά. Οι τζίρος των καταστημάτων πέφτει, οι εξαγωγές υποχωρούν κατά 10% τον Ιούλιο, το λιανεμπόριο καταρρέει, οι πωλήσεις πέφτουν». Ο Πρώην Υπουργός ανέφερε ότι τα πράγματα με αυτήν την Κυβέρνηση θα χειροτερεύσουν περαιτέρω καθώς «ο προϋπολογισμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το 2017 αναφέρει ότι θα εισπράξουν 2,5 δις € φόρους από το 2016. Πως θα έρθει η ανάπτυξη με τέτοιους φόρους; Και πανηγυρίζει η Κυβέρνηση γιατί έφερε 9 δις περισσότερους φόρους μέσα σε ενάμισι χρόνο για να πετύχει τα έσοδα που είχαμε το… 2014!… Και εδώ είναι το μεγάλο ερώτημα: Γιατί προκάλεσε εκλογές το 2014 ο κ. Τσίπρας για να πάνε χαμένα 2 χρόνια θυσιών του Ελληνικού λαού».

Όσον αφορά το αίτημα για πρόωρες εκλογές ο κ. Κ. Σκρέκας επανέλαβε ότι «ο κ. Μητσοτάκης πολύ ξεκάθαρα λέει το εξής: Το κόστος παραμονής αυτής της Κυβέρνησης στην εξουσία είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των πρόωρων εκλογών. Αυτό το λένε πια και οι πολίτες και στην τελευταία δημοσκόπηση μάλιστα αυτοί που ζητάνε εκλογές είναι το 51%. Ο κόσμος βλέπει ότι δεν μπορεί να του προσφέρει τίποτα πια αυτή η Κυβέρνηση. Έλεγαν για αυξήσεις στις συντάξεις και προχθές έριχναν δακρυγόνα στους συνταξιούχους. Πώς να τους εμπιστευτεί και τι να περιμένει πια ο πολίτης βλέποντας να έρχονται και νέα μέτρα το 2017;». Τέλος όσον αφορά το ενδεχόμενο διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας ο κ. Κ. Σκρέκας ανέφερε ότι «ο Ελληνισμός για μένα σημαίνει γλώσσα, πολιτισμός και Ορθοδοξία. Ορθοδοξία είναι η πίστη μας και αυτή που μας στήριξε τα τελευταία 1.000 χρόνια σαν λαό. Εμείς είμαστε κάθετα αρνητικοί στον διαχωρισμό Ελληνικής ταυτότητας και Ορθοδοξίας».

Προηγούμενο άρθρο Συλλήψεις για μικροποσόπτητες κάνναβης
Επόμενο άρθρο Στα εγκαίνια του νέου Κλωβού - Πυρήνας Φτερωτών Θηραμάτων ο δήμαρχος Πύλης