Ειδήσεις

Κ. Σκρέκας: Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ξεριζώσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων


Συνέντευξη στην εφημερίδα Realnews  παραχώρησε ο Βουλευτής Π.Ε. Τρικάλων της Ν.Δ., πρώην Υπουργός- τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΝΔ, κ. Κωνσταντίνος Σκρέκας. Μέσα από αυτή ασκεί δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση, ενώ αναφέρεται στο τι θα πρέπει να περιμένουμε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την παρουσίαση του προγράμματος της Ν.Δ., στη ΔΕΘ. Αναλυτικά:

 

Τι σημαίνει η μη παραίτηση Τόσκα μετά και τις τελευταίες φωτιές σε Κάλαμο και Ωροπό. Εσείς απο την πρώτη στιγμή ζητήσατε η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

 

Ο τραγικός απολογισμός των πυρκαγιών στην Αττική αλλά και σε άλλα μέρη της Ελλάδας απαιτεί την αναζήτηση των αιτίων και την απόδοση των όποιων ευθυνών, για την αποφυγή όμοιων λαθών στο μέλλον. Εκείνο όμως που είναι περισσότερο αποκαρδιωτικό, περισσότερο ίσως από όλα, είναι ο επαίσχυντος συμψηφισμός που επιχείρησε να κάνει ο κ. Τσίπρας στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει την ανεπάρκεια της κυβέρνησης του. Αντί να παραδεχθεί τα λάθη που έγιναν και οδήγησαν στην τεράστια περιβαλοντική και οικονομική κατάστροφή, επιχείρησε μια άκαιρη και αδικαιολόγητη σύγκριση, αποδεικνύοντας περίτρανα ότι το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η επικοινωνιακή διαχείρηση των προβλημάτων και όχι ή ουσιαστική επίλυσή τους.

Δεν είναι τυχαίο τελικά, ότι σε όλους τους τομείς της χώρας τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

 

 

Κύριε Σκρέκα το ζήτημα των φωτιών όμως είναι ενα διαχρονικό θέμα. Οι πολίτες κατηγορούν την εκάστοτε κυβέρνηση οτι είναι στο ίδιο έργο θεατές.

 

Γνωρίζετε, ότι τις ημέρες της φωτιάς, τέσσερα μόνο Canander από τα 18 επιχειρούσαν, ενώ τέσσερα ελικόπτερα που έπρεπε να είναι διαθέσιμα από τον Ιούλιο, ήταν διαθέσιμα για κατάσβεση μόλις την δεύτερη ημέρα της φωτιάς, αφού πια είχε ξεφύγει από τον έλεγχο;

Πράγματι το θέμα των πυρκαγιών είναι ένα διαχρονικό θέμα, αλλά ποτέ η κρατική μηχανή δεν είχε φθάσει σ΄αυτό το σημείο απαξίωσης και δυσλειτουργίας.

Το μόνο που έχει απομείνει είναι η αυτοθυσία και το φιλότιμο των στελεχών, των απλών πυροσβεστών και των εθελοντών δασοπυροσβεστών, που διακινδυνεύουν ακόμη και την ίδια τους τη ζωή και να σώσουν το δάσος και τα σπίτια των πολιτών.

 

Η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητοσοτάκης έχουν διατυπώσει ξεκάθαρη πρόταση που πέρα από την καταστολή εστιάζεται στην πρόληψη των πυρκαγιών. Ωφείλουμε να προστατεύσουμε το δασικό κεφάλαιο, που έχει απομείνει στη χώρα, και να το παραδώσουμε καλύτερο στις επόμενες γεννιές.

 

 

Γιατί νομίζετε οτι η κυβέρνηση άνοιξε τα ζητήματα της θρησκείας και πιο πριν των παραστατών στις παρελάσεις;

 

Διότι θέλουν να επιβάλλουν την ιδεολογία τους. Πρέπει να καταλάβει ο Ελληνικός Λαός ότι αυτά πιστεύουν. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν πιστεύουν ότι η Ορθοδοξία αποτελεί ουσιαστικό συστατικό του εθνικού μας κυττάρου. Ξεχνούν ότι ήταν η Ελληνική γλώσσα και η Ορθοδοξία που διατήρησε ανέπαφη την εθνική μας ταυτότητα στις ψυχές των Ελλήνων, στα τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς από τους Οθωμανούς Τούρκους.

Δε θα επιτρεψουμε σε κανέναν και ιδιαίτερα σε μια ιδεοληπτική κυβέρνηση να ξεριζώσει το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων και να αφελληνίσει την πατρίδα μας.

 

Τι να περιμένουμε από την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ; Η κυβέρνηση σας κατηγορεί ότι δεν έχετε πρόγραμμα.

 

Η Νέα Δημοκρατία έχει πρόγραμμα και είναι πανέτοιμη να δουλέψει σκληρά για την έξοδο της Ελλάδας από την μακρόχρονη κρίση, με σχέδιο, αποφασιστικότητα και χωρίς να υπολογίζει το πολιτικό κόστος που έκανε πολύ κακό στη χώρα μας.

Σε ότι αφορά τον τομέα μου, την ενέργεια, για παράδειγμα, παρουσιάσαμε με τον Κωστή Χατζηδάκη, συνολικά υπεύθυνο για όλο το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας το περασμένο Πάσχα, παρουσία εκατοντάδων στελεχών της αγοράς.

Είμαστε έτοιμοι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η τελευταία ελπίδα σωτηρίας για μια παραπαίουσα χώρα.

 

 

Μήπως βάλατε νωρίς στο τραπέζι το αίτημα για πολιτική αλλαγή; Εκ των πραγμάτων η κυβέρνηση εχει κερδίσει πολιτικό χρόνο με το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.

 

Όσο μένει αυτή η κυβέρνηση η ζημιά μεγαλώνει και η ελπίδα για ισχυρή ανάπτυξη απομακρύνεται. Η εξοντωτική φορλογία και οι παράλλογες ασφαλιστικές εισφορές καταστρέφουν τον κόσμο της παραγωγής και της δημιουργίας, τους μικρομεσσαίους επαγγελματίες, τους αγρότες και τους μισθωτούς.

 

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την φορομπηχτική της πολιτική, γιγαντώνει τις κοινωνικές ανισότητες, αφού όλοι οι φόροι που έχουν επιβάλλει, στοχοποιούν τη μεσσαία τάξη και τους χαμηλόμισθους. Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί ταχύτατα στην διαίρεση της Ελληνικής κοινωνίας στους λίγους πολύ πλούσιους, και στους πολλούς φτωχοποιημένους Έλληνες.

 

Η διεύρυνση της ΝΔ περνάει μόνο από το κέντρο;

 

Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί την σοβαρή και υπεύθυνη επιλογή του συνόλου της Ελληνικής κοινωνίας, ιδιαίτερα σήμερα που οι διαχωριστικές γραμμές έχουν θολώσει στο μυαλό των Ελλήνων και οι κάλπικες υποσχέσεις του κ. Τσίπρα καταρρέουν καθημερινά.

 

Τι σημαίνει η υποψηφιότητα του Γιώργου Καμίνη στην Δημοκρατική Συμπαράταξη; Μπορεί να επηρεάσει την στρατηγική σας στο άνοιγμα που επιχειρεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Δεν πιστεύω ότι πρέπει να ασχολούμαστε με τις διεργασίες σε άλλους κομματικούς σχηματισμούς. Μοναδικό μας μέλημα πρέπει να είναι η προετοιμασία μας για την επόμενη μέρα και τα προβλήματα που θα έχει αφήσει πίσω της η σημερινή κυβέρνηση.

Από την άλλη οποιαδήποτε διεργασία που βελτιώνει και εξελίσει οποιαδήποτε δημοκρατική παράταξη στην χώρα μας είναι καλοδεχούμενη. Στην προσπάθεια ανάταξης της πατρίδας μας δεν περισεύει κανείς δημοκράτης.

Με την έναρξη των εργασιών της Βουλής στα τέλη Αυγούστου, αναμένεται και η συζήτηση για την υπόθεση Καμμένου και την εξεταστική που έχετε ζητήσει. Τι να περιμένουμε; Έχετε βάλει στο στόχαστρο τον υπουργό Εθνικής Άμυνας;

 

Δεν πιστεύω στην κακόβουλη και αναίτια στοχοποίηση πολιτικών προσώπων για να κερδηθούν μικροκομματικά οφέλη. Οφείλει όμως ο κ. Καμμένος να εξηγήσει στους Έλληνες για πιο λόγο επικοινώνησε δεκάδες φορές με έναν ισσοβίτη καταδικασμένο για εμπόριο ναρκωτικών και ποιο ήταν το περιεχόμενο των συνομιλιών.

 

Προηγούμενο άρθρο Η Περιφέρεια για το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις στην Καλαμπάκα για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα