Κώστας Πατέρας: “Στο μάτι του κυκλώνα”


Στο μάτι του πολιτικού και οικονομικού κυκλώνα μπήκε η χώρα μας εδώ και μερικά χρόνια. Μπροστά από την κρίση ακούγαμε για υπερβολικά δάνεια, για μεγάλα επιτόκια, για υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας, για κλέφτες πολιτικούς και διαπλεκόμενους, αλλά δεν είχαμε συνειδητοποιήσει το τι θα βρίσκαμε μπροστά μας. Τώρα που «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» ξέρουμε που είμαστε και ποιοι μας κατάντησαν έτσι, αλλά είναι αργά.

Η πατρίδα μας, που ο λαός την αγαπά αλλά οι πολιτικοί την εκμεταλλεύτηκαν και την έβαλαν ενέχυρο στους τοκογλύφους της Δύσης, σχεδόν κάθε μέρα παίρνει αναβολή της χρεοκοπίας ενώ το δίλλημα ή χρεοκοπούμε ή κόβουμε συντάξεις και μισθούς, ή δεχόμαστε το δεύτερο Μνημόνιο ή βγαίνουμε από την Ε.Ε., ή ανεχόμαστε την φοροκαταιγίδα ή πάμε στην δραχμή και γυρίζουμε στην δεκαετία του πενήντα, είναι κάτι που ακούμε καθημερινά.

Οι υποσχέσεις και οι αρνητικές προοπτικές πάνε καπνός. «Δεν θα φύγει από το Ευρώ η Ελλάδα» λέγει η πρόεδρος των Δ.Ν.Τ., ενώ Ευρωπαίοι και Αμερικανοί της WALL STREET, μας έχουν καταδικάσει μέσα στο 2012. Δεν ξέρουμε, όμως, από πού να φυλαχθούμε και τι δεν έγινε καλά ή τι πρέπει να πράξουμε.

Μας έβαλαν, όσοι μας κυβέρνησαν μέχρι τώρα, σ’ ένα πολύ μεγάλο κατήφορο, και δεν ξέρουμε ούτε που θα σταματήσουμε, ούτε πότε θα σταματήσουμε. Τώρα μας λένε πως η χώρα μας θα ανασάνει μόλις τελειώσει το … κούρεμα των ομολόγων και αφού υπογράψουμε την δανειακή σύμβαση για το δεύτερο μνημόνιο, που έχει επτά μέτρα «φωτιά», προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της πατρίδας μας.

«Παραλάβαμε χάος» λένε στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού, αφού οι προηγούμενες κυβερνήσεις άφηναν τα θέματα να στοιβάζονται και φυσικά τα άφηνε…ανοιχτά. Το Μαξίμου μοιάζει με το σπίτι των… φαντασμάτων, όπου Παπανδρέου έβαζε τους «σκελετούς» των ανοιχτών επαγγελμάτων, το Ασφαλιστικό, τις αποκρατικοποιήσεις, τις συγχωνεύσεις και την διαφάνεια με την αξιοπιστία. Το Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του Λουκά Παπαδήμου τα λέει όλα.

Το τραγικό, όμως με την χώρα μας είναι το γεγονός ότι εκείνοι που μας οδήγησαν στην καταστροφή θέλουν και να μας …σώσουν. Αυτό γίνεται μόνο στην χώρα της «φαιδράς πορτοκαλέας» και ενώ οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι ζουν με μισθούς και συντάξεις πείνας των 300 και 500 Ευρώ, οι ΚΗΠΟΥΡΟΙ του Γιώργου Παπανδρέου παίρνουν 9.000 Ευρώ τον μήνα και με συμβόλαιο μέχρι και το 2013. Ο Κώστας Θέου, κολλητός του πρώην τσάρου την αποτυχημένης οικονομική πολιτικής, Γιώργου Παπακωνσταντίνου και σύμβουλος μέχρι πρότινος του Γιώργου Παπανδρέου, μπήκε στην ΔΕΗ, με… χρυσό συμβόλαιο. Να γιατί η ΔΕΗ αυξάνει κατά 12% τα τιμολόγια, για να ταϊσει με χρυσά κουτάλια τους κηφήνες του ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ. Οι κηπουροί ποτέ δεν πάνε χαμένοι…! Την θυμάστε την περίφημη Τίνα Μπιρμπίλη, που έγινε από το πουθενά υπουργός Περιβάλλοντος και πήγε στο προεδρικό Μέγαρο να ορκισθεί με τον τρουβά στην ώμο και με τα σπορτέξ παπούτσια;΄Εγινε κι αυτή παριζιάνα στον ΟΟΣΑ, με πολύ παχυλό μισθό!

Έτσι ενώ η χώρα μας είναι στο μάτι του κυκλώνα και οι πολίτες στα πρόθυρα της τρέλας, οι υπάκοοι κηπουροί του Γιώργο Παπανδρέου δεν πάνε χαμένοι… κι αυτό γιατί η Δημοκρατία μας έχει νόμους μόνο για τον φτωχό, τον άνεργό, τον μεροκαματιάρη, τον υπάλληλο, την επιχειρηματία, τον αγρότη και τον κτηνοτρόφο. Για τους κηφήνες του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχον νόμοι.

Θα διδαχθούμε, όμως, ως Λαός, από τα λάθη μας; Οι εκλογές έρχονται και ας ελπίσουμε πως το γέλιο και η ελπίδα θα γεμίσουν την ζωή μας, αφού εξαφανισθούν από την πολιτική ζωή όλοι εκείνοι, που εγκλημάτισαν σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Προηγούμενο άρθρο ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Επόμενο άρθρο 445 θέσεις στο δήμο Τρικκαίων