Κ. Πατέρας: Βυθίζεται η οικονομία


 Γενική είναι η εντύπωση ότι το Μνημόνιο κατέστρεψε την χώρα μας και ότι η οικονομία, αντι να ορθοποδήσει, βυθίζεται από την λαθεμένη συνταγή των Δ.Ν.Τ. και της ΤΡΟΪΚΑ και από την αργοπορία των ηγετών της Ευρωζώνης. Λίγο πολύ όλοι μας βιώνουμε την κόλαση του Δάντη και οι αριθμοί που έρχονται στην επιφάνεια δείχνουν καθαρά πως μας δώσανε αντίθετη «φαρμακευτική αγωγή» απ΄αυτή που πράγματι χρειαζόμασταν.

 Σε καθημερινή βάση η κυβερνητική προπαγάνδα από υπουργούς και κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ πάει «καπνός». Δεν μπορούν, όμως, να πείσουν κανένα γιατί η γλώσσα των αριθμών ανατρέπει κάθε επικοινωνιακή τακτική των κυβερνώντων.

Η Στατιστική Υπηρεσία του Κράτους αποκάλυψε χθές ότι το ΑΕΠ(Ακαθάριστο Εθνικό προϊόν) στο δεύτερο τρίμηνο του 2011 μειώθηκε κατά 6,9% ενώ είχε προβλεφθεί μείωση για όλο τον χρόνο 3,9%. Αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει πως η χώρα βυθίζεται σε ύφεση και ότι τα μέτρα που παίρνουν οδηγούν σε αδιέξοδο.

Δυστυχώς, είμαστε μπροστά σε μια κοινωνική και οικονομική κόλαση. Έντονη είναι η ανεργία που φθάνει επίσημα το 16,6%, δηλαδή όσοι είναι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι (περίπου 800 χιλιάδες) άλλοι τόσοι είναι οι άνεργοι και μπροστά μας έχουμε ένα καυτό φθινόπωρο κι ένα χειμώνα τρομερά δύσκολο.

Δεν υπάρχει ίχνος ανάπτυξης, οι φοροαπαλλαγές εξαφανίστηκαν, οι καταργήσεις και συγχωνεύσεις οργανισμών και υπηρεσιών συνεχίζονται χωρίς μελέτη, οι απολύσεις αυξάνονται, η «εφεδρεία» είναι προ των πυλών, η Δημόσια Διοίκηση εξακολουθεί να’ ναι αναξιόπιστη, οι ελεγκτικοί και εισπρακτικοί μηχανισμοί είναι ανύπαρκτοι, η … τρύπα των εσόδων έφτασε τα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ, οι συνδικαλιστές παίζουν το ίδιο καταστροφικό βιολί, τα επαγγέλματα ανοίγουν και τα λουκέτα πάνε καπνός, τα σχολεία και τα πανεπιστήμια θα ανοίξουν για να …κλείσουν, η εγκληματικότητα αυξάνεται και η κοινωνία καταφεύγει στην ψυχοθεραπεία και τα ψυχοφάρμακα. Με ΦΠΑ 23% δεν υπάρχει ζεστό χρήμα στην αγορά και δεν υπάρχει ελπίδα για ανάπτυξη.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά τα τρομερά και καταστροφικά. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται για «πράσινες» προσλήψεις μέσω μη κυβερνητικών Οργανώσεων, τις οποίες διευθύνουν άνθρωποι από το βαθύ ΠΑΣΟΚ. Φαίνεται πως πράγματι «ο λύκος αλλάζει μόνο την τρίχα κι όχι το μυαλό», την στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες επιστήμονες, οικογενειάρχες και συμβασιούχοι πετάχτηκαν στο δρόμο και στις χωματερές μιας αφιλόξενης κυβέρνησης.

Σε μια χρεοκοπημένη χώρα, όμως, που δεν πληρώνει κανένα προμηθευτή, εργολάβο και συμβασιούχο υπάρχουν θεσμοί και πρόσωπα που ενώ στην πραγματικότητα είναι «γλάστρες» παίρνουν τεράστια χρηματικά ποσά, προκαλώντας τον λαό. Παίρνουν περισσότερα κι από τους Βασιλιάδες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2009, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παίρνει 288.000 ευρώ για χορηγία, 97.000 ως έξοδα παράστασης, 1.772 ως βασικό μισθό, 3.000 ευρώ ως επίδομα χρόνου υπηρεσίας, 30.000 ως οικογενειακή παροχή, 14.000 ευρώ ως επίδομα θέσης ευθύνης και όσοι διετέλεσαν πρόεδροι Δημοκρατίας παίρνουν από 288.000 ευρώ και έχουν και δεκάδες αστυνομικούς που τους φυλάγουνε. Όλοι όσοι υπηρετούν εκεί πληρώνονται από το κράτος.

Είχε άδικο ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που έλεγε πως η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο;

Γεγονός είναι πως οι πολιτικοί είναι σε διακοπές και οι βουτιές που κάνουν είναι πιο βαθιές και από την …ύφεση, ενώ το σενάριο των πρόωρων εκλογών πυροδοτείται πολύ έντονα από την οριακή κατάσταση στο μέτωπο της οικονομίας.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη Μερεντίτη στις παλιές Φυλακές Τρικάλων
Επόμενο άρθρο Επιχειρηματικά Νέα του Επιμελητηρίου Τρικάλων