Κ. Αγοραστός: «Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο»


Η πορεία υλοποίησης ενταγμένων έργων για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αλλά και η  εξέλιξη ωρίμανσης νέων έργων για υποβολή και ένταξη στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού, με τους αντιπρυτάνεις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και υπηρεσιακά στελέχη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η παρακολούθηση της προόδου των έργων αρμοδιότητας Πανεπιστημίου στο Ε.Σ.Π.Α. μετά την αρχική αντίστοιχη συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2011 και τις μετέπειτα τεχνικές συσκέψεις, αλλά και της δημοσιευθείσας Πρόσκλησης του Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας που αφορά σε έργα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Έχω τονίσει ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποτελεί προστιθέμενη αξία για τον τόπο και πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα και με την υπάρχουσα δομή του για να συνεχίσει να παρέχει υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση και εξειδίκευση. Αυτή τη στιγμή υλοποιούμε με το Πανεπιστήμιο τρία σημαντικά έργα: Το πρώτο είναι το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων προϋπολογισμού 3,5 εκατ. ευρώ, το δεύτερο είναι το Τμήμα Κτηνιατρικής Καρδίτσας προϋπολογισμού 1,7 εκατ. ευρώ και τρίτο αφορά προμήθεια εξοπλισμού ύψους 2 εκατ. ευρώ. Είμαστε σε συνεχή συνεργασία με την Ακαδημαϊκή Κοινότητα της Θεσσαλίας και αισιοδοξούμε ότι σύντομα θα εντάξουμε και νέα έργα που θα βοηθήσουν την υλοποίηση του εκπαιδευτικού έργου».

Η πορεία υλοποίησης των ενταγμένων έργων του Πανεπιστημίου στο Ε.Σ.Π.Α. κρίθηκε ικανοποιητική, με το κτιριακό έργο του ΤΕΦΑΑ στα Τρίκαλα να βρίσκεται σε φάση υλοποίησης, της Κτηνιατρικής στην Καρδίτσα σε φάση ολοκλήρωσης ανάδειξης Αναδόχου και του έργου Προμήθειας Εξοπλισμού σε τελικό στάδιο αντιμετώπισης των προσφυγών που έγιναν στο σχετικό Διαγωνισμό για ανάδειξη Αναδόχων.

Σε ότι αφορά στην ωρίμανση έργων για υποβολή ένταξης στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας, διαπιστώθηκε πρόοδος για το έργο του Τμήματος Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Βόλο (στο Πεδίο του Άρεως),  για το έργο κτιρίου Ματσάγγου, για τις ανάγκες του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών και λοιπών Σχολών Βόλου αλλά και για τη στέγαση του Τμήματος Βιοτεχνολογίας στη Λάρισα. Από την πλευρά του Πανεπιστημίου υπήρξε δέσμευση για επιτάχυνση ενεργειών που αφορούν στην πλήρη ωρίμανση των έργων στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να υποβληθούν για ένταξη στο Ε.Σ.Π.Α. και με στόχο την αναβάθμιση και των άλλων υποδομών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν, εκ μέρους του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ο αντιπρύτανης Έρευνας και Ανάπτυξης και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών κ. Β. Μποντόζογλου, , ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού κ. Ι. Θεοδωράκης, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών και πρόεδρος του Τμήματος Βιοτεχνολογίας κ. Μαμούρης, ο αναπληρωτής πρόεδρος Τμήματος Βιοτεχνολογίας κ.Δ.  Κομιώτης, οι καθηγητές του Τμήματος Βιοτεχνολογίας κ.κ. Δ. Κουρέτας και Δ. Λεωνίδας., ο κ. Σπανός από την Τεχνική Υπηρεσία του Πανεπιστημίου και οι κυρίες Μ. Σαραφίδου και Π. Γραβάνη εκ μέρους της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Ν.Λέγκας: Τακτοποίηση «ημετέρων» στην Εγνατία Οδό;
Επόμενο άρθρο Αμ. Ηλιάδη: «Εκπαιδευτικοί και γονείς σε διάλογο με αφορμή μια βιωματική καταγραφή για την Πρόληψη της βίας στο Σχολικό Περιβάλλον»