Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Κλειδί για την Ευρώπη του μέλλοντος η 4η Βιομηχανική Επανάσταση


«Κλειδί για την Ευρώπη του μέλλοντος είναι η 4η Βιομηχανική Επανάσταση με επίκεντρο την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία», επισήμανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της Επιτροπής των Περιφερειώντης Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

«Πρέπει να στηριχθούν και να αναπτυχθούν η καινοτομία και η τεχνολογία, τα αποτελέσματά τους όμως πρέπει να διαχέονται στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης», προέτρεψε ο Πρόεδρος της ΕΝΠΕ επανακαταθέτοντας την πρότασή του για ομογενοποίηση των πολιτικών της ΕΕ ώστε «να μην υπάρχει κόστος ανισότητας σε μείζονος σημασίας πολιτικές όπως η φορολογική και οι εργασιακές σχέσεις», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Η νέα πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να αυξηθεί ο παραγόμενος πλούτος γιατί σήμερα δεν αυξάνεται αλλά περιφέρεται από κράτος σε κράτος κι από περιφέρεια σε περιφέρεια», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός και εξέφρασε την άποψη «να προστεθεί κι ένας δείκτης ανθρωπιάς στους δείκτες της ΕΕ γιατί είναι σήμερα αναγκαία από ποτέ η κοινωνική ισορροπία».

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για κερδίσουμε την Ευρώπη του μέλλοντος, πρέπει να προχωρήσουμε όλοι μαζί και να μην ξεχνάμε να συνδέουμε τις πολιτικές μας με την κοινωνία γιατί συνήθως η θεωρία είναι πολύ μακριά από την πράξη», τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός.

*Στο περιθώριο της συνεδρίασης ο κ. Κ. Αγοραστός συναντήθηκε με την Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης κα Κορίνα Κρέτσουκαι συζήτησαν για την πορεία των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2014-20 και για την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Προηγούμενο άρθρο Αθέμιτος ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες με θύματα τους καταναλωτές
Επόμενο άρθρο Νέα ενημερωτική εκδήλωση για την Υγεία