Ειδήσεις

Κ. Αγοραστός: Η διακυβέρνηση είναι το ζητούμενο και το διακύβευμα σήμερα


Η διακυβέρνηση είναι το ζητούμενο και το διακύβευμα σήμερα, τόνισε από το βήμα του συνεδρίου του ECONOMIST στο Λουτράκι με θέμα “Governance and Regional Arteries for Growth” ο, πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Αυτοδιοικητική Διακυβέρνηση είναι το αποτελεσματικό εργαλείο που θα οδηγήσει την πατρίδα μας στην παραγωγική ανασυγκρότηση για περισσότερες δουλειές, μικρότερους φόρους, μεγαλύτερο εισόδημα. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση που θα αμβλύνει τη γραφειοκρατία και θα βελτιώσει την καθημερινότητα κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα. Αυτή είναι η μεταρρύθμιση για την Ελλάδα της νέας εποχής».

Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στην Ελλάδα της αυτοδιοίκησης ως Ελλάδα της δικαιοσύνης, της συνεργασίας, της αποτελεσματικότητας. «Το πιο εύκολο πράγμα ήταν να βρίσκουμε εχθρούς και να τα φορτώνουμε όλα, η κοινωνία να καταρρέει, τα προβλήματα να αυξάνονται, να συσσωρεύονται οι συγκρούσεις και να δημιουργούμε ένα κοινωνικό αυτοματισμό», συνέχισε ο κ. Αγοραστός.

«Εμείς δεν παραιτηθήκαμε, αλλά προσπαθήσαμε, προσαρμοστήκαμε και πετύχαμε, νικήσαμε». Ο κ. Αγοραστός τάχθηκε υπέρ της δημιουργίας ενός «απρόσωπου δημοσίου», ούτως ώστε να μειωθεί ο βαθμός εξάρτησης, διαφθοράς, συναλλαγής. Ενώ τόνισε ότι: «Η διακυβέρνηση είναι η μεγάλη επανάσταση που πρέπει να κάνουμε, εάν θέλουμε η χώρα να πάει μπροστά». Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, οι περιφέρειες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πετύχουν συνέργειες και αποτελεσματική διαχείριση, σε συνεργασία με τους Δήμους, για την απορρόφηση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ και τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας.

«Δεν χρειάζεται η μετρολογία των Μνημονίων, χρειάζεται ελληνικό, εθνικό σχέδιο, βασισμένο στις ανάγκες, τις λειτουργίες και τις πραγματικές δυνατότητες της χώρας», έκλεισε ο κ. Αγοραστός.

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες του αμπελιού
Επόμενο άρθρο Επαινοι για τις επιτυχίες στο τάε κβον ντο