Κ. Αγοραστός: «Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας»


Την έγκριση δημοπράτησης ενός έργου που θα βοηθήσει στον τομέα της παροχής οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας έδωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Η πράξη αφορά το ενταγμένο έργο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας «Εξοπλισμός Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή Οδικής Ασφάλειας στο Οδικό Δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας», προϋπολογισμού 1.925.000,00  € (με ΦΠΑ).
«Στόχος του έργου αυτού είναι η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών με θετικά αποτελέσματα στην οδική ασφάλεια και τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων, ενισχύοντας το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη. Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα στηρίζουμε την Τροχαία της Θεσσαλίας, ενισχύοντας τον εξοπλισμό της» τόνισε ο κ. Κώστας Αγοραστός.
Ειδικότερα, τα  Υποέργα – μέρη προμηθειών που περιλαμβάνει το υπόψη έργο και που αφορούν σε εξοπλισμό των υπηρεσιών τροχαίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας είναι :
– 25 οχήματα 4×4
– 4 οχήματα διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων τύπου «van»
– 25 αστυνομικά οχήματα
– 10 δίκυκλες μοτοσικλετες
– 20 αλκοολόμετρων
Στο επόμενο διάστημα αναμένεται η υποβολή από τον Φορέα του τελευταίου Υποέργου που είναι η προμήθεια  «Πομποδεκτών» προϋπολογισμού 74.800 ευρώ, προκειμένου να εγκριθεί.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι το Υπουργείο Προστασίας tου Πολίτη / Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας. Μετά τις αναφερόμενες εγκρίσεις, αναμένεται Δημοσίευση Διαγωνισμών από το Υπουργείο, οι οποίοι θα είναι ενιαίοι σε επίπεδο χώρας, καθόσον αντίστοιχα έργα έχουν ενταχθεί στο Προγράμματα του ΕΣΠΑ και άλλων Περιφερειών, για την ανάθεση και εκτέλεσή τους. Ο λόγος των ενιαίων Διαγωνισμών σε επίπεδο χώρας που αποφασίστηκε από το Υπουργείο, ήταν αυτός που καθυστέρησε και την οριστικοποίηση των Τευχών και Διαγωνισμών, παρότι το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας τον 9ο /2011.

Προηγούμενο άρθρο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ JESSICA ΠΡΟΩΘΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΑΛΑΙΟΦΑΡΣΑΛΟΣ-ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ»
Επόμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων Μ. Πέμπτης 12 Απριλίου των συνεργείων της ΕΑΣ Τρικάλων για το ΟΣΔΕ