Ειδήσεις

Κώστας Σκρέκας: Καταρρίπτονται όλοι οι μύθοι του ΣΥΡΙΖΑ


Για «κατάρριψη όλων των μύθων που είχε χτίσει μέσα από ψέματα και υποσχέσεις ο ΣΥΡΙΖΑ» έκανε λόγο ο Βουλευτής Ν. Τρικάλων της Ν.Δ. και Πρώην Υπουργός κ. Κώστας Σκρέκας. Συμμετέχοντας στα πάνελ των εκπομπών “Πρωινή ζώνη” της ΕΡΤ1  και “Τώρα” στο ΣΚΑΪ αποκάλυψε με ζωντανά παραδείγματα πόσα χάνουν οι πολίτες με το νέο Ασφαλιστικό και Φορολογικό Νομοσχέδιο και πως  καταρρίπτονται κυριολεκτικά όλοι οι μύθοι που έχτισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα:

α) Ο μύθος για το δήθεν κοινωνικό πρόσωπο και την κοινωνική ευαισθησία της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ. Χθες με τη μείωση του αφορολόγητου όριου από τα 9.500 ευρώ στα 8.600 ευρώ, με το διπλασιασμό της εισφοράς αλληλεγγύης για εισοδήματα πάνω από 12.000 ευρώ, με την αύξηση των φορολογικών συντελεστών επιπλέον για εισοδήματα από 12.000 ευρώ και πάνω αντιλαμβάνονται όλοι δεν υπάρχει κανένα κοινωνικό πρόσημο στην πολιτική του γιατί βάλλονται οι ασθενέστερες τάξεις.

β) Ο μύθος της δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης του ΣΥΡΙΖΑ με τους εταίρους. Είδαμε, λοιπόν, τον κο Τσακαλώτο κυριολεκτικά να πανηγυρίζει γιατί μείωσε το αφορολόγητο όριο από 9.500 σε 8.600 γιατί ισχυρίζεται ότι τάχα αυτό είναι από τα πιο υψηλά όρια στην Ευρώπη! Τότε τί πρέπει να κάνει η ΝΔ που το παρέλαβε από την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ 5000 και το διπλασίασε σχεδόν στα 9.500; Τον  ΦΠΑ στην εστίαση, στα τρόφιμα και στα βασικά είδη ανάγκης  από 13% που όρισε η ΝΔ τον πήγανε στο 23% και τώρα στο 24%! αυτή είναι η σκληρή διαπραγμάτευση;

γ) Ο μύθος της αριστερής και δήθεν προοδευτικής Κυβέρνησης που έχει καλύτερες λύσεις για το λαό. Αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση του τόπου ο ΣΥΡΙΖΑ απέδειξε ότι όλα αυτά που υπόσχονταν ήταν ψεύτικες, φρούδες ελπίδες που διαψεύστηκαν σκληρά στην κυβερνητική πράξη πληγώνοντας κυρίως το λαό που τον πίστεψε. Ήταν, δυστυχώς, ένα ψέμα, ένα απατηλό όνειρο που θα τελειώσει με εκκωφαντικό τρόπο.

Ο κ. Κ. Σκρέκας σημείωσε ότι «υπάρχει ελπίδα, αλλά για να λειτουργήσει θετικά πρέπει πρώτα να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των πολιτών στους πολιτικούς που εξαιτίας του κου Τσίπρα, χάθηκε συλλήβδην με τα επαναλαμβανόμενα ψεύδη της τάχα φιλολαϊκής πολιτικής του. Αυτό για να γίνει πρέπει όλοι να λέμε μόνο την αλήθεια και να σταματήσει αυτό το καρουσέλ του ψεύδους και της υποκρισίας. Χρειάζεται άλλο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής. Αυτό το Μνημόνιο προσομοιάζει με το πρώτο μνημόνιο που απέτυχε όπως φαίνεται ότι θα αποτύχει και αυτό και θα έρθουν πάλι νέα, ακόμη πιο σκληρά μέτρα εις βάρος πάντα του ταλαιπωρημένου ελληνικού λαού. Και βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση ευθύνες έχουν και οι δανειστές που βλέπουν το λάθος να γίνεται δεύτερη φορά».

Τέλος και ότι αφορά την ελάφρυνση του χρέους, ο κ. Κ. Σκρέκας τόνισε ότι «πρόκειται για μία απλή βερμπολογία, για ένα κενό άνευ περιεχομένου δήθεν διαπραγματευτικό χαρτί του κου Τσίπρα που υπόσχεται στον ελληνικό λαό εξυπηρετώντας μικροπολιτικά συμφέροντα τη στιγμή που το “πλοίο μπάζει νερά”  και ο χρόνος είναι παραπάνω από πολύτιμος, συζητήσεις και διαπραγματεύσεις απελπιστικά χρονοβόρες και τελικά άνευ αποτελεσματικότητας στην παρούσα φάση. Είναι ακόμη μια υποκρισία από τον άνθρωπο που πλειοδοτούσε και πυροδοτούσε το κίνημα του “δεν πληρώνω” μειοδοτώντας αναίσχυντα εις βάρος της πατρίδας του και κάνοντας ζημιά στη χώρα μας. Για μία φορά, ας πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό, ας σταματήσει όπως δήλωσε χθες στη Βουλή να έχει αυταπάτες και ας μη “στρουθοκαμηλίζει” γιατί ο λαός σιχάθηκε και το ψέμα και την υποκρισία και τα πολλά λόγια και θέλει μόνο ουσιαστικές λύσεις για τη χώρα».

 

Προηγούμενο άρθρο Την Κυριακή η πορεία Ειρήνης Πηγή – Τρίκαλα
Επόμενο άρθρο Γιορτή αγάπης και χαράς στο πάρκο του Αη Γιώργη