Κώστας Πατέρας: «ΚΑΙΓΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ»


 Σκηνές από την κόλαση θυμίζουν τα όσα γίνονται σήμερα στη χώρα μας. Καίγονται τα πάντα. Η οικονομία, η πολιτική, το φυσικό περιβάλλον, η κοινωνία και οι πολίτες. Η πολύπαθη πατρίδα μας συνεχίζει τον Γολγοθά της, που τον έστησαν οι παράλογες επιλογές των κυβερνήσεων, των κομμάτων και των πολιτών. Φλόγες βγαίνουν από παντού και καταστρέφουν τις ελπίδες και τα όνειρα όλων μας.

Από τον Έβρο μέχρι την Αθήνα και την Κρήτη η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτα και σκορπάει πανικό και απόγνωση στους κατοίκους και στους επισκέπτες. Περιουσίες κατατρώγονται από την πύρινη λαίλαπα, πανέμορφα δάση αφανίζονται, ζωϊκό κεφάλαιο καταστρέφεται, το περιβάλλον από πράσινο γίνεται «κρανίου Τόπος» και οι ανθρώπινες ζωές αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην προσπάθεια τους να σβήσουν τις φωτιές.

Η κόλαση της φωτιάς θυμίζει σκηνές του 2007, όπου η χώρα μας καίγονται από την μία άκρη μέχρι την άλλη. Το κράτος είναι διαλυμένο και ανίκανο να αντιμετωπίσει τα ακραία αυτά φαινόμενα. Πρόβλεψη, και κονδύλια για την δασοπροστασία είναι από ανύπαρκτα μέχρι μηδενικά. Ο μηχανισμός είναι σε πλήρη παράλυση.

Η κυβέρνηση, του Γιώργου Παπανδρέου κάνει μακροβούτια στα νησιά και ανίκανη να χειρισθεί το θέμα ουσιαστικά. Κάνει επικοινωνιακά τρικ για να ηρεμήσει τους πολίτες. Το 2007 ο σημερινός Πρωθυπουργός ζητούσε να παραιτηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή γιατί δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει της φωτιές. Σήμερα η Αντιπολίτευση δεν κάνει το ίδιο και απλός σιωπά. Η ανίκανη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο θέμα των πύρινων μετώπων έχει και συμμάχους τους εμπρηστές, τους οικοπεδοφάγους και τα πολλά μποφόρ.

Η χώρα μας, όμως, κατακαίγεται και σ΄άλλους τομείς. Στην οικονομία όπου η ύφεση θα ξεπεράσει το 4,5% κατά την δήλωση του Υπουργού Οικονομικών και άρα τα λουκέτα, η ανεργία και η φτώχεια θα αυξηθούν πολύ. Ο Φ.Π.Α. με το 23% στις επιχειρήσεις επισιτισμού καίει την ραχοκοκαλιά της ανάπτυξης. Οι διαφωνίες στην κυβέρνηση και οι παραιτήσεις Υπουργών Γενικών Γραμματέων, Διοικητών Νοσοκομείων δείχνουν την γυμνια του ΠΑΣΟΚ και φέρνουν πιο κοντά τις πρόωρες εκλογές. Οι δαπάνες της Υγείας, ξέφυγαν κατά 2,07δις και τα οικοδομικά ένσημα έπεσαν κατά 40%. Κάθε μπουκιά του πολίτη θα έχει και διαφορετικό Φ.Π.Α. Η παιδεία παρά τις συναινέσεις είναι ένα καζάνι που βράζει. Οι αντιδράσεις της κοινωνίας και των φορέων θα ‘ναι πρωτοφανείς από τον ερχόμενο μήνα. Για ανάπτυξη κάνει λόγο ο Πρωθυπουργός αλλά ανάπτυξη δεν υπάρχει πουθενά. Υπάρχει μόνο ύφεση. Τα έσοδα του κράτους θα υστερήσουν κατά 14,5 δις και στο ποδόσφαιρο γίναμε ρεζίλι των σκυλιών μας και το φιάσκο με τους υπαλλήλους των καταργηθέντων φορέων του Δημοσίου, που κάθονται σπίτι τους και πληρώνονται κανονικά δεν ξανάγινε ποτέ στην χώρα μας.

Οι πολίτες τα’ χουν χαμένα και κανένας δεν γνωρίζει τίποτε για το μέλλον. Η κυβέρνηση είναι ανύπαρκτη και οι μόνοι ικανοποιημένοι είναι οι Υπουργοί, η ομάδα του Γιώργου Παπανδρέου, οι Βουλευτές και οι βολεμένοι. Μια είναι η δημοκρατική λύση προκειμένου να φύγουν οι ψεύτες, οι ανίκανοι και να μιλήσει ο Λαός με πρόωρες Εκλογές. Δεν θέλουμε άλλους ψευτοΣωτήρες. Εκλογές εδώ και τώρα. Η Δημοκρατία κ.Πρωθυπουργέ δεν έχει αδιέξοδα.

Προηγούμενο άρθρο Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη της Ν.Ε. Τρικάλων ΠΑΣΟΚ με την παρουσία του Υφ. Αγροτικής ανάπτυξης Γ. Δριβελέγκα
Επόμενο άρθρο Στα Τρίκαλα η Εθνική Βόλει