Κυριαρχούν οι ελλείψεις πολιτικού προσωπικού σε στρατιωτικές μονάδες


 Στα Τρίκαλα βρέθηκαν χθες το πρωί μέλη της διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Π.Ο.Ε. Υ.Ε.Θ.Α. με επικεφαλής τον πρόεδρο κ. Χρήστο Μουστάκα.

 Κατά την επίσκεψή τους στην πόλη των Τρικάλων, ο πρόεδρος και τα μέλη της διοίκησης κ.κ. Δημήτρης Γλέζος, Χαράλαμπος Χορτάτος και Βασίλης Μπαρμπαγιάννης συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της τοπικής Ένωσης Δημοσίων Πολιτικών Υπαλλήλων ΥΕΘΑ/ΓΕΣ κ. Δημήτρη Μανώλη και με πολιτικό προσωπικό που εργάζεται στις τοπικές στρατιωτικές μονάδες.

Κατά τη συνάντηση το ενδιαφέρον περιστράφηκε γύρω από τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο. Αυτός εξάλλου είναι και ο στόχος της Π.Ο.Ε. Υ.Ε.Θ.Α. που έχει ξεκινήσει το τελευταίο διάστημα κύκλο επαφών, προκειμένου να συζητήσει ζητήματα που αφορούν το κλάδο σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και κατά τόπους.
Μεταξύ των προβλημάτων, όπως άλλωστε υπογραμμίστηκε και κατά τη συνάντηση κυριαρχούν οι ελλείψεις σε προσωπικό ενώ δευτερεύοντα είναι εκείνα των περικοπών των μισθών και των επιδομάτων που απασχολούν το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων, ανά τη χώρα.

Στο τραπέζι του διαλόγου τέθηκε και το θέμα της 60 ΜΕ που εδρεύει στα Τρίκαλα και πρόκειται να κλείσει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος ήρθε να εξηγήσει στους Τρικαλινούς συναδέλφους του, ότι η Ομοσπονδία έχει βάλει μπροστά ένα διεκδικητικό πλαίσιο, προκειμένου να επιλυθούν μια σειρά προβλημάτων για τα οποία δεν έχει δείξει το ανάλογο ενδιαφέρον η στρατιωτική και πολιτική ηγεσία της χώρας μας.

Ειδική αναφορά πραγματοποίησε και για το ζήτημα που σχετίζεται με τις ελλείψεις πολιτικού προσωπικού, γεγονός που αφορά τις μονάδες των Τρικάλων και ευρύτερα του συνόλου της χώρας, αλλά και το θέμα των αποδοχών, καθώς, όπως υπογραμμίστηκε, οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους.

«Υπάρχουν μονάδες όπου η έλλειψη προσωπικού αφαιρεί την τεχνογνωσία με αποτέλεσμα να μην περνά στους νέους συναδέλφους μας. Υπάρχουν Υπηρεσίες που υπολειτουργούν, επειδή κυριαρχούν σημαντικές ελλείψεις οι οποίες και δεν αναπληρώνονται», ανέφερε ο κ. Μουστάκας.
Κατά την συνάντηση δεν αποκλείστηκε το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων, έτσι ώστε να ασκηθεί η ανάλογη πίεση για την διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων.

Προηγούμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ
Επόμενο άρθρο Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βιώσιμες Πόλεις