Ειδήσεις

Κρίση και συναισθηματική ανθεκτικότητα – Oμιλία του Κέντρου Κοινωνικής Παρέμβασης


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ν. Τρικάλων με την επωνυμία «Κέντρο Κοινωνικής Παρέμβασης Τρικάλων», προγραμματίζουν ομιλία με την Άννα Καραμπίνα, επιστημονική υπεύθυνη του ΚΚΠΤ, κλινική ψυχολόγο και θέμα «Κρίση και συναισθηματική ανθεκτικότητα»
Η ομιλία απευθύνεται σε ενήλικες και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 και ώρα 6 το απόγευμα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Bρισκόμαστε σε μια εποχή κατά την οποία καλούμαστε να ζήσουμε όλο και πιο δύσκολες και περίπλοκες καταστάσεις.
Τα τελευταία χρόνια προτείνεται από το διεθνές επιστημονικό περιβάλλον μια νέα προσέγγιση για τις δύσκολες και τραυματικές καταστάσεις. Είναι αυτή της ψυχικής ανθεκτικότητας.
Σ΄αυτή την προσέγγιση θα επικεντρωθεί η ομιλία της κ. Καραμπίνα, αναδεικνύοντας τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ανάπτυξη της Ψυχικής και Συναισθηματικής Ανεκτικότητας, της ικανότητας δηλαδή κάποιου να προσαρμόζεται σε στρεσογόνες καταστάσεις και κρίσεις.
Το Κέντρο Πρόληψης πραγματοποιεί, με το κατάλληλα εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, προληπτικές παρεμβάσεις σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς, εφήβους και στην ευρύτερη κοινότητα με στόχο την καλύτερη γνώση του εαυτού, την βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων και την ανάπτυξη γνώσεων, στάσεων και δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουν την υγεία. Επίσης παρέχει συμβουλευτική και πληροφόρηση για τις υπάρχουσες θεραπευτικές δομές σε άτομα που έχουν σχέση με χρήση ουσιών.
Το έργο του ΚΚΠΤ, είναι πολύ σημαντικό, απαιτεί την πολύπλευρη στήριξη της Πολιτείας και των συμμετεχόντων φορέων, δηλαδή της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, του Δήμου Τρικκαίων, της Αντιναρκωτικής Επιτροπής του Δήμου Τρικκαίων και της ΠΕΔ Θεσσαλίας. Είναι σημαντικό γιατί παρέχει στην κοινωνία πρωτογενή πρόληψη σε μια εποχή όπου φαινόμενα κοινωνικής παθογένειας (βία, εγκληματικότητα, διαφορετικότητα κ.α.) είναι ιδιαίτερα οξυμένα και ως συνέπεια της φτωχοποίησης του ελληνικού λαού.

Προηγούμενο άρθρο Αποκτώντας μηδενική ανοχή στη βία κατά των γυναικών στην εκπαίδευση
Επόμενο άρθρο Στο 1ο ετήσιο Συνέδριο – Έκθεση Smart ο δήμαρχος Τρικκαίων