Ειδήσεις

ΚΝΕ Τρικάλων: «Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος δε θα πάψεις ούτε στιγμή να αγωνίζεσαι για το δίκιο»


Έχοντας ως οδηγό τους παραπάνω στίχους του αγωνιστή- ποιητή Τάσου Λειβαδίτη μέλη της Τομεακής Οργάνωσης Τρικάλων της ΚΝΕ επισκέφτηκαν το χώρο προσωρινής φιλοξενίας προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο της Μπάρας. Κατά την επίσκεψή τους παρέδωσαν κουτές με απαραίτητα είδη για τους εγκλωβισμένους –και στην περιοχή των Τρικάλων-πρόσφυγες.
Τα μέλη της ΚΝΕ στα Τρίκαλα , όλο το προηγούμενο διάστημα , ανέδειξαν με την πολιτική τους δράση τις αιτίες του ξεριζωμού αμέτρητων ανθρώπων , που δεν είναι άλλες από τις συγκρούσεις των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τεράστιων επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να βάλουν στο χέρι τον πλούτο χωρών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής. Θέλουν , δηλαδή , να θησαυρίζουν λίγοι από τη δυστυχία των λαών.
Όπως τόνισαν και σήμερα : « το σάπιο σύστημα που ζούμε , ο καπιταλισμός, έχει βάση του την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο και αντιμετωπίζει την ανθρώπινη εργασία, την εργατική δύναμη , την ανθρώπινη υπόσταση, ως εμπόρευμα. Γι’ αυτό δε διστάζει να αιματοκυλήσει λαούς για το κέρδος λίγων αφεντικών.
Είναι το σύστημα που γεννά φτώχια , αλλά και το ρατσισμό, γιατί όταν στηρίζεται πάνω στην εκμετάλλευση ανθρώπου , θεωρεί κάποιους ανθρώπους ως λαθραίους.
Καλούμε κάθε νέο και νέα να μην το αποδεχτεί, να το αμφισβητήσει!
Να δυναμώσουμε μαζί την αλληλεγγύη και την πάλη για την ανατροπή του απάνθρωπου συστήματος των πολέμων και της φτώχειας, που είναι οι αιτίες που δημιουργούν την προσφυγιά και τη μετανάστευση, που εμπορεύεται, αγοράζει και πουλάει την ικανότητα του ανθρώπου να παράγει, να δημιουργεί. Να απομονώσουμε ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που το σύστημα καλλιεργεί στη νεολαία.
Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη σε κάθε λαό που υποφέρει, σε κάθε λαό που αγωνίζεται.»

Τρίκαλα 27 Φλεβάρη 2016
ΤΣΤρικάλων της ΚΝΕ

Προηγούμενο άρθρο ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ και Γυναίκες Τρικάλων και Καρδίτσας κοντά στους πρόσφυγες
Επόμενο άρθρο Είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες των Τρικάλων