Ειδήσεις

Κινητοποίηση εργαζομένων στο Νοσοκομείο Τρικάλων


Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στην είσοδο του ΓΝ Τρικάλων μετά από κάλεσμα της   Ένωση Ιατρών Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας Τρικάλων (ΕΙΝΚΥΤ) & της Επιτροπής Αγώνα Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου & Κέντρων Υγείας νομού Τρικάλων στα πλαίσια της στάσης εργασίας και των κινητοποιήσεων που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) , κι άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις ενάντια στις διώξεις συνδικαλιστών γιατρών και υγειονομικών. Στην κινητοποίηση συμπαραστάθηκαν εκπρόσωποι σωματείων με το πανό του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ να αναφέρει ρητά: «Δεν τους χαρίζουμε την υγεία μας! Τα πληρώσαμε! Τα δικαιούμαστε! Τα απαιτούμε!»

Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης μίλησε ο πρόεδρος της ΕΙΝΚΥΤ Βάιος Τάσιος , τονίζοντας χαρακτηριστικά :

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο υγείας έχουν στήσει επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης σε βάρος όποιου αναδεικνύει τις εγκληματικές ευθύνες της κυβερνητικής  διαχείριση της πανδημίας. Αντί να πάρει μέτρα, εδώ κι ένα χρόνο,  για να γλιτώσει από την «ασφυξία» νοσοκομεία και ασθενείς ,αρνούμενη να προχωρήσει στην άμεση επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας χωρίς αποζημιώσεις και στις αναγκαίες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, επιδίδεται σε επιχειρήσεις καταστολής και φίμωσης του λαού , καθώς και των υγειονομικών που αγωνίζονται ενάντια σ’ αυτή τη βαρβαρότητα.

Χαρακτηριστική είναι η κυβερνητική λασπολογία προς τους υγειονομικούς ότι με τις κινητοποιήσεις τους ευθύνονται για τη διασπορά του ιού, η εισαγγελική  κλήση της προέδρου της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτης Ρέτζιου, με βάση τον απαράδεκτο νόμο περιορισμού των διαδηλώσεων ,η κλήση από την ασφάλεια του πρόεδρου της Νοσοκομειακής Επιτροπής του ΑΧΕΠΑ, της προέδρου της ΕΝΙ Θεσσαλονίκης , του πρόεδρου της ΠΟΕΔΗΝ, η «επίσκεψη» της ασφάλειας στα σπίτια του προέδρου και του γραμματέα της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Καρδίτσας για να τους επιδώσει κλήση για να απολογηθούν στο πλαίσιο προανάκρισης «για συμμετοχή σε εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο.πολλές πειθαρχικές διώξεις ενάντια σε συναδέλφους υγειονομικούς κα.  Αποκορύφωμα  αυτής της τακτικής είναι η  εκδικητική απόλυση του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου “Άγιος Σάββας” και μέλους του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, Κώστα Καταραχιά. Καταγγέλλουμε τη στάση αυτή της κυβέρνησης συνεχίζουμε με οργάνωση κι αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού και των δικαιωμάτων μας. Καλούμε:

  • την Πέμπτη 1 Απριλίου:

σε κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Τρικάλων (πρώην ΙΚΑ-ΠΕΔΥ) στις 11:00πμ.

 

  • την Παρασκευή 2 Απριλίου:

σε κινητοποίηση στο Κ.Υ. Καλαμπάκας , στις 11πμ

 

 

 

 

 

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Άμεση Επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών για να μην καταρρεύσουν τα Δημόσια Νοσοκομεία!!
  • Όχι στις μετακινήσεις σε άλλες δομές και δραστηριότητες.
  • Άνοιγμα των κλειστών κρεβατιών ΜΕΘ με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
  • Να προσληφθούν όλοι οι γιατροί ειδικοτήτων “πρώτης γραμμής” για την αντιμετώπιση της επιδημίας, που συμμετείχαν στις κρίσεις για τις πρόσφατα προκηρυχθείσες θέσεις.»

 

 Τρίκαλα 30/3/2021

Προηγούμενο άρθρο Έργα 2,455 δις σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Το μαρτύριο της Αγίας Φιλοθέης της Αθηναίας (Β΄ Μέρος) – Του πρωτ. Αθανασίου Πολ. Τύμπα, θεολόγου – μουσικού