Ειδήσεις

Κινητοποίηση Εκπαιδευτικών στα Τρίκαλα για την ασφαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς


Κινητοποίηση έξω από την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Διεύθυνση Εκπαίδευσης, στα Τρίκαλα, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 28/8 καθηγητές, δάσκαλοι, αναπληρωτές απαιτώντας ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών, ώστε να είναι ασφαλές το αναγκαίο άνοιγμα των σχολείων το Σεπτέμβρη.

Στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ως διοικητικούς  εκπροσώπους του υπουργείου Παιδείας, κατατέθηκε η έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας όλο το προηγούμενο διάστημα, όχι μόνο αδιαφόρησαν στις προτάσεις εκπαιδευτικών και γονιών, αλλά αντίθετα προχώρησαν στη νομοθέτηση αντιεκπαιδευτικών νόμων (πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, νόμος για τα ιδιωτικά σχολεία, ΠΝΠ για τις κάμερες στις τάξεις, κ.ά.), καθώς και στην αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά, εν μέσω πανδημίας και με όλους τους ειδικούς να προτείνουν το ακριβώς αντίθετο.

Κατατέθηκε επίσης η έντονη διαμαρτυρία για το γεγονός ότι κυβέρνηση και τοπική διοίκηση, ενώ είχαν όλο τον απαραίτητο χρόνο για να σχεδιάσουν το άνοιγμα των σχολείων με τους απαραίτητους όρους και προϋποθέσεις, ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτε γι’ αυτό, ξεκινώντας έτσι η νέα σχολική χρονιά με ακόμη περισσότερα προβλήματα.

 Διεκδικούμε:

  • Δραστική μείωση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις, ώστε να μην υπερβαίνει τα 15 παιδιά
  • Επισκευή σχολείων-εξασφάλιση κατάλληλων χώρων, με άμεση αξιοποίηση σχολείων που έκλεισαν τα προηγούμενα χρόνια και άλλων κρατικών υποδομών, ή ακόμα και ιδιωτικών, που πληρούν τις προϋποθέσεις. Άμεση εκπόνηση κεντρικού πανελλαδικού σχεδίου για νέα σχολικά κτίρια που να καλύπτουν τις ανάγκες για σχολική στέγη
  • Άμεση πρόσληψη του αναγκαίου εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού έτσι ώστε από την πρώτη ημέρα να μην λείπει κανείς από τα σχολεία και να λειτουργήσουν με υγιεινής και ασφάλειας.

Καλούμε τους συναδέλφους, το επόμενο διάστημα, μέσα από τα σωματεία μας να συνεχίσουμε τον αγώνα, ώστε Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας να αναλάβουν επιτέλους την κρατική ευθύνη για τους όρους υγιεινής και ασφάλειας στα σχολεία!

Συνεχίζουμε αποφασιστικά με συνεδριάσεις Διοικητικών Συμβουλίων, Γενικές Συνελεύσεις σε ανοιχτούς χώρους τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα, κοινές συσκέψεις με συλλόγους και ενώσεις γονέων.

Και κάτω από τις μάσκες έχουμε φωνή!

Αίθουσες, προσλήψεις, δωρεάν παιδεία – πάρτε μέτρα για την πανδημία.

 

Τρίκαλα 28/8/2020

 

 

Προηγούμενο άρθρο Επιστροφή στο σχολείο με απίστευτες προσφορές στο Fashion City Outlet!
Επόμενο άρθρο Τον Χρ. Μιχαλάκη επισκέφτηκε ο νέος Δ/ντης Πρωτοβάθμιας