Κίνδυνος ατυχημάτων από υγρά απόβλητα!


 Σε στροφές και ανηφόρες εντοπίζονται σημεία με υγρά απόβλητα
Ένα σημαντικό θέμα έχει θίξει εδώ και αρκετό καιρό το Συμβούλιο Τοπικής Κοινότητας Ζηλευτής, προς τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ζητά την λήψη των απαραίτητων μέτρων έγκαιρα για αποφυγή ατυχημάτων στο δρόμο που οδηγεί μέχρι τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων, από την παραπάνω Κοινότητα.

Η επιστολή
Ειδικότερα, σε επιστολή του το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Ζηλευτής,
κάνει γνωστό ότι κατά την μεταφορά των απορριμμάτων με οχήματα της ΠΑΔΥΘ και του Δήμου Τρικκαίων, σε διάφορα σημεία της διαδρομής από την Τοπική Κοινότητα Ζηλευτής μέχρι τον Χ.Υ.Τ.Α. Παλαιοσαμαρίνας και κυρίως σε στροφές και ανηφόρες εντοπίζονται σημεία με υγρά απόβλητα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, διευκρινίζεται την επικινδυνότητα σε διερχόμενους οδηγούς και το γεγονός ότι μέχρι τώρα έχουν υπάρξει εκτροπές αυτοκινήτων».
Παρακαλούμε, καταλήγουν τα μέλη του Συμβουλίου, για τη λήψη των απαραίτητων μέτρων έγκαιρα για αποφυγή ατυχημάτων.

Πρώτη θέση
Την 1η θέση καταλαμβάνει για Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικής Θεσσαλίας η «Θέση ΧΥΤΑ – Ημερόκλημα Παλαιοσαμαρίνας» η οποία υπάγεται στο Δήμο Τρικκαίων και στη Δημοτική Ενότητα Παλαιοκάστρου.
Η παραπάνω θέση προέκυψε μετά την τελική κατάταξη και αξιολόγηση των τεσσάρων θέσεων που εξετάστηκαν. Τα στοιχεία αυτά που ακολουθούν, εντάσσονται στην προμελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων της συγκεκριμένης Μονάδας.
Η Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) Δυτικής Θεσσαλίας θα λειτουργήσει προκειμένου να εξυπηρετήσει τους νομούς Τρικάλων και Καρδίτσας, ο εξυπηρετούμενος πληθυσμός, ανέρχεται στους 252.954 μόνιμους κάτοικους.
Η διάρκεια λειτουργίας φτάνει στα 30 έτη, η μέγιστη δυναμικότητα στα 30 έτη είναι 150.131 t/έτος (μέγιστο το 2043).

Τεχνολογία
Σύμφωνα με την τεχνολογία αυτή η Μ.Ε.Α. θα περιλαμβάνει τις κάτωθι επιμέρους Μονάδες:
* Μονάδα ελέγχου και ζύγισης εισερχόμενων και εξερχόμενων οχημάτων.
* Μονάδα Υποδοχής και προσωρινής αποθήκευσης αποβλήτων.
* Μονάδα Μηχανική Διαλογής Απορριμμάτων και δεματοποίησης προϊόντων (χαρτιών, πλαστικών, σιδηρούχων μετάλλων και αλουμινούχων).
* Μονάδα Αποθήκευσης ανακτώμενων υλικών.
* Μονάδα Αναερόβιας Επεξεργασίας των Οργανικών Αποβλήτων.
* Μονάδα παραγωγής ενέργειας.
* Μονάδα Αερόβιας επεξεργασίας του χωνεμένου υλικού.
* Μονάδα Ωρίμανσης κόμποστ.
* Μονάδα Αποθήκευσης – Τυποποίησης.

Ο ενδεικτικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 36.421.285 ευρώ.
Ο ως άνω προϋπολογισμός αφορά στην κατασκευή της μονάδας στην προτεινόμενη θέση του λειτουργούντος Χ.Υ.Τ.Α. στον χώρο του οποίου υφίστανται οι απαραίτητες βασικές υποδομές π.χ. ζυγιστήρια, κτίριο διοίκησης, συνεργείο, δεξαμενές νερού κ.λπ.
Η ομάδα μελέτης έχει υπολογίσει ότι ο ως άνω προϋπολογισμός καλύπτει σαν σύνολο και τις άλλες θέσεις με τις προαναφερθείσες προσθαφαιρέσεις.

Προηγούμενο άρθρο Δελτία εκδρομών και δωρεάν βιβλία από ΟΓΑ
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση πραγματοποιείται στο Περιφερειακό Μέγαρο με εισηγητή τον Κ. Αγοραστό