Ειδήσεις

Καταδίκη της απαγόρευσης διαδηλώσεων για τον Ομπάμα


Η ΕΕΔΥΕ καλεί σε έμπρακτη καταδίκη του αυταρχισμού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που απαγορεύει τις διαδηλώσεις ενάντια στην επίσκεψη ΟΜΠΑΜΑ στην Αθήνα.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους νέους και τις νέες, το λαό της Αττικής να αψηφήσουν τον κυβερνητικό αυταρχισμό και να απαντήσουν  αγωνιστικά,  ενάντια  στην παραπέρα εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.

Συμμετέχουμε μαζικά στο συλλαλητήριο της ΕΕΔΥΕ, των εργατικών συνδικάτων, των φορέων του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας.

 

Καταγγελία για απαγόρευτη

της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκία

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη απαγόρευση λειτουργίας της Επιτροπής Ειρήνης Τουρκίας (Baris Dernegi), μεταξύ εκατοντάδων άλλων κοινωνικών οργανώσεων για τρεις μήνες από τις τουρκικές αρχές με πρόσχημα τη διερεύνηση σχέσεων με τρομοκρατικές ενέργειες.

Απαιτεί την άμεση ανάκληση αυτής της επικίνδυνης απόφασης που καταργεί θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες.

Η ΕΕΔΥΕ εκφράζει την αλληλεγγύη της στο λαό της Τουρκίας, την αμέριστη στήριξή της στην Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και διαβεβαιώνει ότι θα αναπτύξει μαζική αποφασιστική δράση για την ακύρωση αυτής της αντιδημοκρατικής απόφασης των τουρκικών αρχών.

Απαιτούμε την άρση της απαγόρευσης λειτουργίας για την Επιτροπή Ειρήνης Τουρκίας και τις άλλες κοινωνικές οργανώσεις και κινήματα

Από τη Γραμματεία της Επιτροπής Ειρήνης Τρικάλων

 

Προηγούμενο άρθρο Ορκωμοσία υπαλλήλου στο Δήμο Καλαμπάκας
Επόμενο άρθρο Συνεδρίαση της ΝΟΔΕ της ΝΔ Τρικάλων