Κατήγγειλε τους συνεταιριστές των Τρικάλων για το θέμα της ΤΡΙΚΚΗ – Η ομάδα Γιαννάκου


Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει η πλειοψηφούσα ομάδα του Δ.Σ. της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας για το θέμα του εργοστασίου γάλακτος Τρικάλων «ΤΡΙΚΚΗ» και συγκεκριμένα για να προσβάλει την απόφαση της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης για σύγκλιση προσωρινού Δ.Σ. στο εργοστάσιο αλλά και για το νέο καταστατικό της, από το οποίο η ένωση της Καρδίτσας μένει εκτός. Χθες, ο κ. Γιαννάκος πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του παραχώρησε συνέντευξη τύπου, κάνοντας την παρακάτω καταγγελία:

Η καταγγελία

Στη συνεδρίαση της Γ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στην έδρα του εργοστασίου ΤΡΙΚΚΗ και είχε ως θέμα: <<ψήφιση νέου καταστατικού και προσωρινής διοίκησης>> εμείς ως εκπρόσωποι και μέτοχοι της ΕΑΣ. Καρδίτσας καταγγέλλοντας τη συμπεριφορά των Τρικαλινών συναδέλφων αποχωρήσαμε απο τη συνεδρίαση και αυτό διότι δεν δέχτηκαν τη συμμετοχή ενός εκ των τριών αντιπροσώπων της ΕΑΣ Καρδίτσας, αλλά πρότειναν τον κ. Τσιμπούκα ο οποίος δεν εκπροσωπεί την Ένωση και κατά την άποψη μας δεν προστατεύει τα συμφέροντα της. Για πιο λόγο υπήρχε η επιλογή του συγκεκριμένου προσώπου; Αναρωτιόμαστε.
Επίσης διαφωνήσαμε με κάποια άρθρα του νέου καταστατικού, διότι στο μέλλον δεν θα υπάρχει εκπροσώπηση της ΕΑΣ Καρδίτσας στο Δ.Σ. του εργοστασίου
Α) Μεθοδεύοντας το νέο καταστατικό ουσιαστικά μας αποκλείουν απο τη διοίκηση του εργοστασίου θεσπίζοντας τους 170 ψήφους, ενώ η ΕΑΣ έχει 150 ψήφους, αφού το ποσοστό συμμετοχής στο ΤΡΙΚΚΗ είναι 15%.
Για όλα τα παραπάνω θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την ακύρωση της Συνέλευσης όπως και την ακύρωση του καταστατικού στο πρωτοδικείο.

Τα μέλη
Γιαννάκος Βασίλειος
Τσέλιος Ιωάννης
Μπαλατσός Βάϊος

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη της «Ηχούσας Γέφυρας» στο Δήμο Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο ΛΙΓΟ ΓΕΛΙΟ