Ειδήσεις

Κατάρτιση μαθητών του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων στο Βερολίνο


Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ KA1, το 2ο ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων υλοποίησε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης 14 μαθητών του Σχολείου, του Τομέα Οικονομίας & Διοίκησης με Ειδικότητες Υπαλλήλων Οικονομίας και Διοίκησης στον Τουρισμό και Υπαλλήλων Διοίκησης και Οικονομικών Υπηρεσιών. Το πρόγραμμα αφορούσε την εργασιακή τοποθέτηση των μαθητών σε τουριστικές επιχειρήσεις της πόλης του Βερολίνου και διήρκησε 15 ημέρες, από 10  έως 24 Απριλίου 2016.

Στόχος του προγράμματος ήταν η κατάρτιση των μαθητών σε εργασιακά μοντέλα μιας Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας, ώστε να γίνουν φορείς απασχόλησης με υψηλή απόδοση, η οποία θα ικανοποιεί πλήρως τις ανάγκες των επισκεπτών του τόπου τους καθώς επίσης και  η προετοιμασία  τους για την ενεργή τους συμμετοχή στις διαδικασίες παροχής ποιοτικών υπηρεσιών, που αναμφισβήτητα πλέον θεωρούνται το πανίσχυρο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στον τομέα του Τουρισμού.

Γνωρίζοντας ότι ο Τουρισμός αποτελεί για την Ελλάδα αλλά και για το Νομό Τρικάλων σημαντικό παράγοντα του τριτογενούς τομέα παραγωγής (κοινωνικός τουρισμός, θρησκευτικός τουρισμός, αγροτουρισμός), το σχέδιο δράσης του προγράμματος περιελάμβανε ως ειδικό στόχο τη δημιουργία νέας τουριστικής ταυτότητας της Ελλάδας και των προορισμών της ιδιαίτερης πατρίδας μας.

Για την πραγματοποίηση του στόχου οι μαθητές εργάστηκαν σε ξενοδοχειακές μονάδες και σε εστιατόρια του Βερολίνου και ανέπτυξαν δεξιότητες που απαιτούνται σε μια Ευρωπαϊκή Αγορά Εργασίας με διαπολιτισμικό χαρακτήρα, όπου η συνεργασία μεταξύ εργαζομένων διαφορετικής εθνικότητας, κουλτούρας και γλώσσας είναι αντικείμενο της καθημερινής τους ζωής. Σημαντικό μέρος της κοινωνικής τους κατάρτισης αποτέλεσαν εκτός της εργασιακής τοποθέτησης και οι πολιτιστικές επισκέψεις των συμμετεχόντων σε Μουσεία της πόλης, τουριστικά αξιοθέατα και  τουριστικές επιχειρήσεις διαφορετικών εθνικοτήτων.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές Αγγελή Φωτεινή – Μαρία, Αγγέλης Βασίλειος, Καραλή Γεωργία, Κλωτσοτήρας Κωνσταντίνος, Μπίρου Γεωργία, Νταΐλιάνη Βασιλική, Σέκαϊ Σάεντ, Σουλοβάρι Έλενα, Τόλια Δήμητρα, Τόσκα Τζενίλντα, Τσιγαρίδα Μαρία – Ιωάννα, Μερτσιωτάκης Βασίλειος, Κουτελίδας Αθανάσιος και Σταμοπούλου Φρειδερίκη και οι καθηγήτριες του 2ου ΕΠΑ.Λ. Τρικάλων Πλεξίδα Αλεξάνδρα (ΠΕ18.35) και Ντίνα Ευαγγελία (ΠΕ14.04).

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση με έργα ζωγραφικής μαθητών την Παρασκευή
Επόμενο άρθρο Εκδήλωση αφιερωμένη στα Παιδιά του Κόσμου