Κατάλογος με τις τιμές των δημοτικών τελών


 “Τα πράγματα στη θέση τους” κατά τη συνήθη έκφραση επιχειρεί να θέσει η δημοτική αρχή του Δήμου Τρικκαίων αναφορικά με το θέμα που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ημέρες και έλαβε πανελλήνια διάσταση. Ειδικότερα αφορά τη διόρθωση των σφαλμάτων που έχουν γίνει στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αναφορικά με τη χρέωση στα τετραγωνικά μέτρα του κάθε σπιτιού για το δημοτικό φόρο.

Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου εντάσσεται και η πρωτοβουλία που ανέλαβε η αντιδημαρχία Οικονομικών του Δήμου Τρικκαίων για τη χορήγηση των απαραίτητων διευκρινήσεων επί του ζητήματος που ανέκυψε και είχε ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία εκατοντάδων δημοτών οι οποίοι έσπευσαν στην Οικονομική Υπηρεσία ώστε να προβούν στις απαραίτητες διορθώσεις.

Δυο ζώνες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του αντιδήμαρχου Οικονομικών – Διοικητικού Γιώργου Στουρνάρα διευκρινίζεται ότι στη Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων υπάρχουν δυο ζώνες επιβολής δημοτικών τελών, όπως έχουν οριστεί με την υπ’ αρίθμ. 494/2007 απόφαση του Δημοτικού Συμβυολίου Τρικκαίων. Η ζώνη Α περιλαμβάνει την περιοχή που περικλείεται από τις οδούς Ασκληπιού-Συγγρού-Καρδίτσης μέχρι τη γέφυρα Γκίκα -Βενιζέλου-Λαρίσης μέχρι ΣΜΥ-Φαρμάκη-5ου Συντάγματος-Κονδύλη μέχρι Ν.Πλαστήρα-Μεταξά-Ματαραγκιώτου-Νικοτσάρα-25ης Μαρτίου-Αγίου Νικολάου-Στρ.Σαράφη-Λάκμωνος -Ψαρών-Βούλγαρη-Μετεώρων-Ελευθερίας-Ασκληπιού και η ζώνη Β τους συνοικισμούς και τις περιοχές εκτός της Α ζώνης.

Οι τιμές

Οι τιμές των δημοτικών τελών είναι :

Α) για κατοικίες:1,20€ στην Α ζώνη και 0,86€ στην Β ζώνη

Β) Επαγγελματικοί στεγασμένοι χώροι: Ανάλογα με την κατηγορία και την ζώνη στην οποία ανήκουν, κυμαίνονται από 2,34€-3,98€.

Στη Δ.Ε.Η κοινοποιήθηκαν μόνο δύο τιμές, μία για τις κατοικίες και μία για τους λοιπούς χώρους. Συγκεκριμένα η τιμή των 0,86€ για τις κατοικίες και η τιμή των 2,34€ για τους λοιπούς χώρους και προκειμένου να υπολογιστούν σωστά τα ποσά των Δ.Τ. , αυξάνονται πλασματικά τα τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.). των Δ.Τ.

  1. Αν τα τετραγωνικά μέτρα που εμφανίζονται στο λογαριασμό της ΔΕΗ και συγκεκριμένα στο Τέλος Ακίνητης Περιουσίας ( Τ.Α.Π. ) είναι διαφορετικά από τα πραγματικά της ιδιοκτησίας σας , να προσέλθετε στο αρμόδιο γραφείο με τα κατάλληλα αποδεικτικά έγγραφα (άδεια οικοδομής ή κάτοψη ιδιοκτησίας ή έντυπο Ε9 εφορίας ή συμβόλαιο αγοράς) προκειμένου να γίνει διόρθωση αυτών.
  2. Η διαφορά των τ.μ. μεταξύ των Δ.Τ. και του Τ.Α.Π. οφείλεται στην ύπαρξη διαφορετικής τιμής χρέωση των Δ.Τ..
  3. Η διαφορά των τ.μ. μεταξύ του Δ.Φ. και του Τ.Α.Π. θα διορθωθεί ηλεκτρονικά από τη μηχανογράφηση του Δήμου.
  4. Αν διαπιστώσετε ότι η τιμή ζώνης είναι λάθος, να προσέλθετε στο αρμόδιο γραφείο για την διόρθωσή της.

Έλεγχος

Από την πλευρά της πάντως η δημοτική αρχή κάνει γνωστό στους δημότες ότι η επιβολή φόρου στα ακίνητα θα γίνει με βάση το ΤΑΠ και γι΄ αυτό συμβουλεύει τον πλήρη και ενδελεχή έλεγχο εάν ανταποκρίνονται στα πραγματικά τετραγωνικά.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Στηρίζουμε την «Πραγματική Οικονομία»
Επόμενο άρθρο Φάρσα το τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στα Δικαστήρια