Ειδήσεις

Καλωσόρισμα των προσφυγόπουλων από τους εκπαιδευτικούς του ΠΑΜΕ


Τα προσφυγόπουλα που έφτασαν σήμερα , παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες , για να ξεκινήσουν τη φοίτησή τους  στο 25ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων  καλωσόρισαν εκπαιδευτικοί που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ.  Έδειξαν έτσι έμπρακτα την αλληλεγγύη τους  , που συνδυάστηκε με παράδοση   ειδών  γραφικής ύλης (τετράδια, μολύβια , μαρκαδόρους κα) , που συγκέντρωσαν το προηγούμενο διάστημα.

Ήταν μια παρέμβαση, συνέχεια μια σειράς δραστηριοτήτων αλληλεγγύης στους πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στην περιοχή μας. Εκφράζει την πεποίθηση ότι οι λαοί  δεν  έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους.

Για  την «πρώτη μέρα»  των προσφυγόπουλων στο σχολείο οι εκπαιδευτικοί του ΠΑΜΕ τόνισαν:

« Νιώθουμε την ανάγκη να  στηρίξουμε τα προσφυγόπουλα στις δυσκολίες που περνάνε μακριά από τις πατρίδες τους, μακριά από τον πόλεμο που κανένας λαός δεν τον θέλει  καμιά μάνα, κανένα παιδάκι , κανένας δάσκαλος δεν τον επιθυμεί. Θαυμάζουμε το κουράγιο των προσφυγόπουλων και χαιρόμαστε που σαν όλα τα παιδιά μας μπαίνουν και πάλι σε σχολική τάξη. Στο ίδιο αυτό σχολείο που φοιτούν παιδιά της πόλης και της γειτονιάς μας.

Θα χαρούμε και θα είναι τιμή μας, εκτός από τα άλλα μαθήματά τους, να μάθουν  τη γλώσσα μας ώστε να μπορούν να διαβάσουν τα μηνύματα αλληλεγγύης του λαού μας  στα ελληνικά κι όταν θα πετάξουν σαν τα πουλιά για όπου  επιθυμούν να έχουν καλές μνήμες από την πατρίδα μας, την πόλη μας. Θα είμαστε δίπλα τους σε ό,τι χρειαστούν

Ταυτόχρονα  καλούμε τους εκπαιδευτικούς , τους γονείς και τους μαθητές των Τρικάλων να κλείσουν  τ’ αυτιά τους στους πατριδοκάπηλους και ψευτοπατριώτες που σκόπιμα βλέπουν τον εχθρό στα μάτια αυτών των παιδιών και των οικογενειών τους.  Να απομονώσουν τα διάφορα φασιστοειδή και την εγκληματική οργάνωση της  Χρυσής Αυγής που με ύπουλο και ταυτόχρονα οργανωμένο τρόπο προσπαθούν να χύσουν το ρατσιστικό  τους δηλητήριο  . Εκμεταλλεύονται τις απαράδεκτες καθυστερήσεις και τα αδιέξοδα που δημιουργεί η πολιτική της κυβέρνησης πάνω στο προσφυγικό για να  προπαγανδίζουν τις φασιστικές και ναζιστικές θεωρίες τους, να σπέρνουν το μίσος ανάμεσα σε ντόπιους και ξένους.  Η κυβέρνηση με τη στάση της δίνει χώρο και χρόνο στους φασίστες να παρεμβαίνουν.  Όσα κροκοδείλια δάκρυα κι αν ρίξει για το δράμα των προσφύγων, η αλήθεια είναι ότι κι αυτή έχει βάλει πλάτες στον ξεριζωμό τους και ακόμη περισσότερο στον τρόπο που χειρίζεται το Προσφυγικό.

Κοινός εχθρός του ελληνικού και των άλλων λαών  είναι οι ιμπεριαλιστικοί-δολοφονικοί  σχεδιασμοί  στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου για να πλουτίσουν οι μεγάλες πετρελαϊκές, πολεμικές και κατασκευαστικές εταιρείες .  Είναι το ΝΑΤΟ , η ΕΕ, η ελληνική κυβέρνηση που έχει δώσει γη και ύδωρ για αυτούς τους σχεδιασμούς  Και αυτούς από κοινού οι  λαοί πρέπει να καταγγείλουμε και να αντιπαλέψουμε.

Να δυναμώσει τώρα ακόμη περισσότερο η αλληλεγγύη!

Καλωσορίζουμε τα προσφυγόπουλα στις γειτονιές και τα σχολειά μας!».

 

 

 Τρίκαλα 17 Γενάρη 2017

Προηγούμενο άρθρο Πανελλήνια αναγνώριση για τον Δ. Τρικκαίων σε επίπεδο καινοτομίας και τεχνολογίας
Επόμενο άρθρο Πως θα λειτουργήσουν αύριο τα σχολεία στο Δ. Πύλης