Ειδήσεις

Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων για 5η συνεχόμενη χρονιά, , προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να ζήσουν ένα διαφορετικό, διασκεδαστικό, δημιουργικό και …γεμάτο πρωτότυπες δράσεις και ιδέες καλοκαίρι!!! Από 16 Ιουνίου έως 16 Σεπτεμβρίου η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων, σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, διοργανώνουν την 5η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας!!! Τίτλος της Φετινής Καλοκαιρινής Εκστρατείας: «Γίνε εξερευνητής του κόσμου!»

Η βιβλιοθήκη είναι ο πιο κατάλληλος τόπος για να ξεκινήσουν τα παιδιά την εξερεύνηση. Από τις 16 Ιουνίου γονείς και παιδιά θα αναλαμβάνουν καθημερινά μία αποστολή: με αφετηρία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων και  οδηγό ένα προσωπικό ημερολόγιο εξερεύνησης, θα παρατηρούν, θα συγκρίνουν, θα καταγράφουν και θα δημιουργούν, γνωρίζοντας τον κόσμο με τον δικό τους τρόπο. Φέτος όλα έχουν ενδιαφέρον και μπορούν να εξερευνηθούν.

Αυτό το καλοκαίρι οι μικροί μας φίλοι θα δοκιμαστούν στον τρόπο που πειραματίζονται με τα δεδομένα τους. Στην ευφυΐα τους να ανακαλύπτουν κάτι ενδιαφέρον και στο πιο πεζό στοιχείο. Στην πρωτοτυπία να δημιουργούν κάτι καινούργιο από παλιά υλικά. Στην τέχνη του να αφηγούνται μια ιστορία. Αυτά και πολλές άλλες μικρές λεπτομέρειες θα οδηγήσουν στην αρχή του Φθινοπώρου στην ανακήρυξή των παιδιών σε δεινούς εξερευνητές του κόσμου: από την πόρτα του σπιτιού τους στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα.

 «Πώς ξεκινάς να εξερευνήσεις τον κόσμο; Από τα πράγματα που βρίσκονται πιο κοντά σου, τα πράγματα που κάνεις, συναντάς, σκέφτεσαι καθημερινά. Προσθέτεις την εμπειρία από τα πράγματα που θυμάσαι. Ακολουθείς κάποιους κανόνες, μια μέθοδο, έναν τρόπο να καταγράφεις κάθε καινούργια σου εμπειρία.
Τέλος μέσα από τις ιστορίες, τις περιπέτειες, τη γνωριμία σου με ήρωες και πρωταγωνιστές φτιάχνεις το σωστό περιβάλλον για να γνωρίσεις με το δικό σου τρόπο τον κόσμο.»

Προηγούμενο άρθρο Κλειστά όλα τα τμήματα της Δ/νσης Μεταφορών κα Επικοινωνιών
Επόμενο άρθρο Τα παιδιά του Ζ’ Παιδικού Σταθμού ζωγραφίζουν για το περιβάλλον