Ειδήσεις

Και τις παιδαγωγούς εκπαίδευσε σε ΚΑΡΠΑ και πρώτες βοήθειες ο Δήμος Τρικκαίων


Ενίσχυση της γνώσης πρώτων βοηθειών από τον Δήμο Τρικκαίων στα στελέχη και το προσωπικό του. Ειδικά η γνώση χρήσης των απινιδωτών που έχει τοποθετήσει ο Δήμος Τρικκαίων σε σημεία της πόλης και των χωριών, είναι μια αναγκαία συνθήκη για τη δυνατότητα των στελεχών του Δήμου να γνωρίζουν, πώς να τους χρησιμοποιούν σε περίπτωση που παραστεί ανάγκη. Στο πλαίσιο αυτό, η Δ/νση Κοινωνικής Μέριμνας ΤΟΥ Δήμου Τρικκαίων διοργάνωσε σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών και τεχνικής ΚΑΡΠΑ για τις παιδαγωγούς που εργάζονται στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου και στο τμήμα Φροντίδας Παιδικής Ηλικίας.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 στο Μουσείο Τσιτσάνη, από τα στελέχη του τμήματος εκπαιδευτών του ΕΚΑΒ (τομέας Τρικάλων) κ. Νίκο Βράντζα και Βασίλη Ρακοβίτη.

Οι παιδαγωγοί εκπαιδεύτηκαν σε 4 άξονες:
α) βασική υποστήριξη ζωής με ασφαλή χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή ΑΕΑ (AED).
β) σωστή τηλεφωνική κλήση στο ΕΚΑΒ.
γ) τοποθέτηση σε πλάγια θέση ασφαλείας
δ) αντιμετώπιση πνιγμονης από ξένο σώμα.
Ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Τρικκαίων Νίκος Σακκάς τόνισε ότι «η πρωτοβουλία αυτή είναι απαραίτητη για τα στελέχη του Δήμου που εργάζονται σε έναν τόσο ευαίσθητο τομέα, όπως αυτός των βρεφονμηπιακών στθαμών αλλά και γενικότερα, για τη γνώση πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτών».

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Εκδρομή στη Μεγάρχη για το ΚΔΑΠ ΜΕΑ «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» του Δ. Τρικκαίων
Επόμενο άρθρο Ανοιχτά τα καταστήματα στο Fashion City Outlet την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος με Ειδικές Προσφορές!