Ειδήσεις

Και η γιορτή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης, συνεχίζεται στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων


Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2023 που διοργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιήθηκε από το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών, καθώς αποχαιρετούμε το καλοκαίρι, φτάνει στο τέλος της. Η Αλκη Ζέη και η Ζωρζ Σαρρή, μέσω τον εργαστηρίων που υλοποιήθηκαν ως τα κύρια πρόσωπα της Εκστρατείας για αυτό το καλοκαίρι, αποτέλεσαν αστείρευτη πηγή έμπνευσης και δημιουργικότητας για τα παιδιά. Την εβδομάδα που μας πέρασε, πραγματοποιήθηκαν άλλες δύο εκδηλώσεις. Η «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;» και η «Πού πάνε οι γάτες το καλοκαίρι;». Στην πρώτη, την Πέμπτη 24 Αυγούστου, οι μικροί/ες αναγνώστες/τριες της Βιβλιοθήκης, έπαιξαν, διασκέδασαν, άκουσαν ιστορίες για δυνατές φιλίες, κάνοντας νέους φίλους.

Μια ημέρα μετά, την Παρασκευή 25 Αυγούστου, Τα παιδιά εμπνεύστηκαν  από τις γατοϊστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, σκαρφίστηκαν ιστορίες με πρωταγωνιστές τους αγαπημένους μας φίλους, τα ζωάκια συντροφιάς. Και τις δύο δράσεις υλοποίησαν η κ.  Ευτέρπη Παπαγεωργίου Εκπαιδευτικός – Παιδοψυχολόγος και η κ. Τζένη Ρώσσιου, Βιβλιοθηκονόμος – Παιδαγωγός.

Οι επόμενες εκδηλώσεις

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Τρικάλων κλείνει τη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία με τις παρακάτω δράσεις:

Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2023 και ώρα 11:00 π.μ.
«Graphic Novel: ιστορίες και κώδικες»
Περιγραφή Εργαστηρίου
Πόση δύναμη έχει η εικόνα και πώς χωράει μια ολόκληρη ιστορία μέσα σε φούσκες; Τα παιδιά εμπνέονται από τις ιστορίες της Άλκης και της Ζωρζ, μαθαίνουν τους διαφορετικούς “κώδικες” του graphic novel και πειραματίζονται με τη δημοφιλή αυτή τέχνη. (Ηλικίες: 10+)
Με τον Σύλλογο Τρικαλινών Εικονογράφων.
(Αλέξανδρο Κατσίκα – Χρήστο Καραμέρο)

Την Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023 και ώρα 11:00 π.μ.
«Και οι τοίχοι έχουν φωνή»
Πόση δύναμη κρύβεται πίσω από ένα σύνθημα; Η βιβλιοθήκη καλεί τα παιδιά να γνωρίσουν την τέχνη του street art, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν συνθήματα που θα προωθούν τη βιβλιοθήκη και την αγάπη για το βιβλίο. (Ηλικίες: 12+ ή 7+)
Με τον  Αλέξανδρο Κισκίνη (Hoodspirit) Graphic & productDesigner, Art Director & Graffiti artist

Την Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ.
«Βιβλιοθήκες ενωμένες για πάντα» – Γιορτή Λήξης
Όλοι οι φίλοι της βιβλιοθήκης, μικροί και μεγάλοι, γιορτάζουν τα 100 χρόνια πορείας της Άλκης και της Ζωρζ μέσα από τις δημιουργίες των παιδιών στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μοιράζονται καλοκαιρινές αναμνήσεις, συζητούν για τα δικά τους παιδικά αναγνώσματα και αποχαιρετούν το καλοκαίρι ανανεώνοντας τη συνάντησή τους για την επόμενη ΚΕ (Ηλικίες: 5+)
Με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης και τους εμψυχωτές- εθελοντές.

Από το γραφείο Τύπου

Προηγούμενο άρθρο Τάσος Τσιαπλές: Πανεργατικός ξεσηκωμός για να μην περάσει το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο
Επόμενο άρθρο Αρχίζουν οι εγγραφές στο Δημοτικό Ωδείο Τρικάλων