Ειδήσεις

Κάλεσμα του Συλλόγου Λογιστών Τρικάλων για το συλλαλητήριο


Συνάδελφοι Λογιστές ελεύθεροι επαγγελματίες,  η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, για μια ακόμα φορά, επιδιώκει να βαφτίσει το κρέας ψάρι όπως συνηθίζει κάθε χρόνο από το βήμα της ΔΕΘ.

Οι πανηγυρισμοί όμως, πρωθυπουργού και κυβερνητικών στελεχών περί «των θετικών της ελληνικής οικονομίας» δεν αναιρούν την καθημερινή κόλαση που βιώνουν χιλιάδες εργαζόμενοι και αυτοαπασχολούμενοι.

Τα λαϊκά στρώματα, όχι μόνο δεν έχουν ούτε ψάρι ούτε κρέας, αλλά στερούνται και πολλών άλλων βασικών αγαθών και υπηρεσιών.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΕΑ ΘΥΕΛΛΑ

Οι πανηγυρισμοί θα κρατήσουν πολύ λίγο. Νέα επίθεση έρχεται στα δικαιώματά μας στο όνομα των προαπαιτούμενων της τρίτης αξιολόγησης. Συνεχίζουν, κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ, από εκεί που σταμάτησαν τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα της δεύτερης αξιολόγησης. Με πετσόκομμα των επιδομάτων πρόνοιας, την ένταση της φοροληστείας, την πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών και τον απαράδεκτο συνδικαλιστικό νόμο. Το πρωτογενές πλεόνασμα του προϋπολογισμού 3,5% στο ΑΕΠ σημαίνει συνέχιση της φοροληστείας στρωμάτων και ακόμα μεγαλύτερη περικοπή κρατικών δαπανών από την υγεία, την παιδεία, την πρόνοια και όλα τα κοινωνικά δικαιώματα.

  Δεν υπάρχει  η δίκαιη ανάπτυξη που ευαγγελίζονται. Στόχος του αφηγήματος είναι η αύξηση των κερδών των μεγαλοεπιχειρηματιών.

  Χρειάζεται και εμείς οι αυτοαπασχολούμενοι να προβληματιστούμε.

Οι υποσχέσεις της κυβέρνησης δεν πρέπει να μας ξεγελούν. Είναι στην καλύτερη περίπτωση σταγόνα στον ωκεανό.

  Η πολιτική της ανταγωνιστικότητας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης , παρ’ όλη τη προσπάθεια της κυβέρνησης  να μας πείσει ότι αλλάζει, η αλήθεια είναι ότι θεωρεί τους αυτοαπασχολούμενους διαρθρωτικό πρόβλημα για τα κέρδη των λίγων.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ – ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Καλούμε όλους τους αυτοαπασχολούμενους να μην συμβιβαστούν σε ζωή χωρίς δικαιώματα.

Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα στην αξιοπρεπή ζωή, στην Ασφάλιση.

Απορρίπτουμε την τακτική του κοινωνικού εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων που εφαρμόζουν χρόνια οι πλειοψηφίες των ΓΣΕΒΕΕ, είναι χρεοκοπημένη.

Η πραγματική ελπίδα βρίσκεται στη σύγκρουση με αυτή την πολιτική.

 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Αφορολόγητο όριο και για τους αυτοαπασχολούμενους. Αύξησή του στις 20.000, με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο μέλος.
Να καταργηθούν οι ληστρικοί φορολογικοί νόμοι και τα χαράτσια. Να πληρώσει εδώ και τώρα το μεγάλο κεφάλαιο. Αύξηση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων προοδευτικά στο 45%.

Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις, οι κατασχέσεις πρώτης κατοικίας, επαγγελματικού     εξοπλισμού και στέγης. Άμεση διαγραφή τμήματος των χρεών, τόκων και προσαυξήσεων, ευνοϊκές ρυθμίσεις για όλους τους α/α.

Δωρεάν υγεία-πρόνοια, πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Καμιά πληρωμή για τις υπηρεσίες υγείας.

Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις.

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΤΗΝ ΠΛ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ.

 

 

Αναχώρηση των λεωφορείων απ’ τη Β. Τσιτσάνη στις 2.00 μμ

 

Προηγούμενο άρθρο ΑΝΤΑΡΣΥΑ Τρικάλων: Κοινός αγώνας για τα εργασιακά
Επόμενο άρθρο Ο Δήμαρχος Πύλης Κ. Μαράβας επισκέφτηκε σχολεία